Elektronisch factureren wordt verplichte kost en dat is goed nieuws!

19 / 02 / 2021

Begin vorig jaar is een groep bouw- en techniekbedrijven samen met Koninklijke Bouwend Nederland,  ondersteund door Ketenstandaard Bouw en Techniek,  een initiatief gestart om van elektronisch factureren een standaard werkwijze te maken. De initiatiefnemers gaan dit per 1 januari 2022 verplicht invoeren.

Miljoenen facturen per jaar

Inkomende facturen bezorgen je administratie (te)veel werk, omdat een groot deel van de facturen in pdf wordt aangeleverd. Een pdf is vaak een afbeelding en daardoor niet gemakkelijk en geautomatiseerd in te lezen in de administratie. De initiatiefnemers achter elektronisch factureren ontvangen gezamenlijk miljoenen facturen per jaar. Hoeveel facturen ontvang jij per jaar?

Een elektronische factuur is minder foutgevoelig, efficiënter en voordeliger én kan de factuurgegevens gestructureerd aanleveren en inlezen. Bedrijven die zaken doen met de overheid zijn al verplicht om elektronisch te factureren.

Standaard berichten

Voor het versturen en ontvangen van facturen is een bouw- en infraspecifieke elektronische berichtenstandaard beschikbaar die wordt beheerd door Ketenstandaard Bouw en Techniek: De DICO Standaard (voorheen SALES Standaard).

Doe mee!

Sluit aan en doe mee, want als iedereen meedoet, spreken we samen dezelfde facturatietaal en werkt de hele keten efficiënter. Vrijwel alle leveranciers van software voor de bouw en techniek ondersteunen de DICO-standaard en er zijn al meer dan 3.000 bedrijven die er gebruik van maken. Op DICO – Ketenstandaard vind je meer informatie en kan je controleren of jouw software al geschikt is.

Begin op tijd en doe mee zodat jouw bedrijf kan voldoen aan de vraag naar elektronische facturen.

Initiatiefnemers

Dit standaardisatie traject is een initiatief van TBI, BAM, Dura Vermeer, Koenders Totaalbouw, Unica,  Ballast Nedam,  Unifiedpost, Ketenstandaard Bouw en Techniek en Koninklijke Bouwend Nederland. Ook materiaalleveranciers Polvo, Isero, Wasco, Voskamp en Technische Unie zijn betrokken bij de plannen.

Meer weten?

Neem dan contact op met Luuk d’Hooghe van Ketenstandaard, Yvo de Coster van TBI of Joppe Duindam van KBNL

Bron: Bouwend Nederland

Delen