Digitaal bouwwerkdossier

Met een digitaal bouwwerkdossier kan iedereen in de bouw- en technieksector efficiënter samenwerken. Het maakt informatie makkelijker beschikbaar voor opdrachtgevers en eigenaren van een bouwwerk. Adviseurs en ontwerpers vullen het dossier naarmate meer data beschikbaar zijn. Aannemers raadplegen en bewerken het dossier in de realisatiefase. En vastgoedbeheerders kunnen op basis van het dossier de juiste onderhoudsplanning maken. Uiteindelijk versterkt het beter digitaal kunnen delen van data de kwaliteit van een bouwwerk.

Wet Kwaliteitsborging

Een digitaal bouwwerkdossier maakt het ook makkelijker te voldoen aan de plicht vanuit de wet Kwaliteitsborging om een bouwdossier aan te leveren bij oplevering van een gebouw.

Datastromen met DSGO

Voor een digitaal bouwdossier is het belangrijk dat data vrij kunnen stromen tussen applicaties van de verschillende partijen in de keten. Elke schakel moet de informatie kunnen gebruiken en waar nodig aanvullen. Dit vraagt om een stelsel van afspraken over standaarden die de uitwisseling van data mogelijk maken. Het landelijk initiatief Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving (DSGO) streeft ernaar dit stelsel te ontwikkelen voor de hele bouw- en technieksector.

Ketenstandaard

Ketenstandaard draagt actief bij aan het digitale bouwwerkdossier door ervoor te zorgen dat de standaarden die ze ontwikkelt en beheert hierop aansluiten.

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?