De bouw gaat vanaf 1 januari 2022 e-factureren conform DICO versie SALES005

01 / 10 / 2021

Een e-factuur die voldoet aan de DICO standaard wordt gemiddeld zeven dagen eerder betaald dan anderszins verstuurde facturen.

Het initiatief krijgt brede steun binnen de hele bouwsector van zowel leveranciers, softwarehuizen, accountants, bouw- en infrabedrijven. 

Kan het sneller, efficiënter, veiliger, beter? Dat zijn vragen die een aantal grote bouw- en techniekbedrijven, die steeds meer nut en voordeel zagen in digitalisering,  iets meer dan een jaar geleden samenbracht. Toen Ketenstandaard benaderd werd door deze partijen om gezamenlijk te werken aan de stap om elektronisch factureren tot een standaard werkwijze te maken voor de bouwsector, hebben we direct enthousiast ingestemd. Want ja natuurlijk kon het beter! Dat echt iedereen in de keten zich hieraan committeert, werd dé stip op de horizon. Zo ontstond een gezamenlijke initiatief*, waarin Bouwend Nederland de organiserende rol heeft.

DICO versie SALES005 

Er is gekozen voor DICO versie SALES005  als dé standaard voor het elektronisch factureren en deze wordt per 1 januari 2022 verplicht gesteld. Onderaannemers en leveranciers worden volop benaderd om de overstap te maken.

Een stap vooruit!

Bouwend Nederland en Ketenstandaard werken mee en faciliteren dit initiatief dat volledig door de markt zelf in het leven geroepen is. En dat is een goede ontwikkelingen. Uiteraard is dit pas het begin, want nog grotere voordelen zijn te behalen als het hele order2pay proces middels DICO wordt gebruikt. Maar dit is een hele belangrijke eerste stap vooruit voor de sector. Samen komen we verder is wat dat betreft het motto.

Tot slot nog een belangrijke motivator: Een e-factuur die voldoet aan de standaard wordt gemiddeld zeven dagen eerder betaald dan anderszins verstuurde facturen.

*Initiatiefnemers

TBI, BAM, Dura Vermeer, Heijmans, Koenders Totaalbouw, Ballast Nedam, Strukton, Unica, UnifiedPost, Van Wijnen, Volker Wessels en Koninklijke Bouwend Nederland, zetten zich gezamenlijk in om e-factureren volgens DICO-versie SALES005 in de bouw te realiseren. 

Meer weten: kijk op www.e-facturerenindebouw.nl of neem contact op met Ketenstandaard.

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?