DICO Standaard voor onderhouds-opdrachten woningcorporatie

31 / 03 / 2021

Maasveste Berben Bouw heeft de DICO-berichtenservice ingevoerd. Hierdoor worden werkorders automatisch aangemaakt en loopt het berichtenverkeer met woningcorporaties volledig automatisch. De administratieve lasten zijn door de digitale aanpak flink omlaag gegaan.

Digitale koppeling     

“In de markt is grote behoefte om opdrachtgevers en opdrachtnemers digitaal aan elkaar te knopen”, vertelt Maarten Janssen, eigenaar van software ontwikkelaar BouwInfosys. Vooral voor bouwbedrijven is het erg efficiënt om werkopdrachten digitaal te ontvangen. Na de geautomatiseerde verwerking in het systeem volgt eenvoudig het inplannen en het uploaden naar de woningcorporatie. De uitvoerder kan hierdoor ook meteen zien wat er wordt uitgevoerd en hoeveel geld het gaat kosten.”

Einde aan handmatig inkloppen

Partijen die onderhoudsklussen aannemen maar niet met de DICO Standaard werken, moeten alle werkorders zelf van de portal van de woningcorporatie binnenhalen en handmatig inkloppen in hun eigen systeem. “Bij Maasveste verwerken we maandelijks tweeduizend berichten, voor het handmatig verwerken van werkorders zouden we een paar extra mensen nodig hebben”, verklaart Mart van Buggenum, Controller bij Maasveste Berben Bouw.

Automatisch aangestuurd

“Maasveste werkt met onze ERP software BouwWorks”, geeft Maarten aan. “En ze zien daardoor alle statusupdates voorbij komen. We werken vooral aan de aannemerskant, uitvoerende partijen in de bouw-, infra- en installatiesector. De automatische aansturing gaat in deze sector best ver. Zo gebruiken vaklieden van Maasveste BouwWorks op hun tablet met recente informatie over de uitstaande werkorders van die dag en een optimale rijroute. Verstandig vanuit kostenbesparing én milieu. Voor elke woningcorporatie is een eigen bus ingericht met een gedefinieerd magazijn aan boord. Met daarin natuurlijk de voor die woningcorporatie specifieke raamboompjes, cilinders of wc-brillen. Na het uitboeken van een gecodeerd product via BouwWorks vanuit de bus gaat het seintje direct naar het centraal magazijn en de leverancier. Zo grijpen de vaklieden nooit in een leeg schap.”

Minder menselijke foutenkansen

“Iedereen werkt nog steeds vanuit zijn eigen systeem maar houdt elkaar nu direct op de hoogte”, gaat Mart verder. “Je ziet daardoor zelf niet meer zo snel iets over het hoofd. Als wij een bon gereed melden, ontvangt namelijk ook de opdrachtgever een berichtje. En de afspraak met de monteur gaat als melding ook naar de woningcorporatie, zodat het bezoek aan de bewoner bekend is. De koppeling legt alle stappen vast door automatische registratie, tot en met de factuurberichten. Met een druk op de knop belandt de factuur bij de opdrachtgever. De controle vooraf aan die factuur gaat ook veel sneller omdat de menselijke foutenkans door alle koppelingen veel lager ligt.”


BouwInfosys levert ERP systemen met een totaaloplossing voor de Bouw-, Infra- en Installatiebranche. Wij ontwikkelen en implementeren branchespecifieke software die hun klanten vooruithelpt. Maasveste Berben Bouw is een allround bouwbedrijf en gebruikt deze software voor het verwerken van bonnen. Hiermee hebben monteurs hun werk inzichtelijk en verwerken zij alle uitgevoerde werkzaamheden. Zij registreren met een tablet gewerkte uren en bijzonderheden, waarna de administratie die eenvoudig verwerkt, accordeert en met minimale handelingen koppelt aan de complete boekhouding. Hiermee zijn alle financiële kengetallen inzichtelijk, net als alle informatie rondom personeel. BouwWorks en Maasveste Berben Bouw werken nauw samen om alle processen onder te brengen in software die efficiëntie vergroot, inzichten brengt en hiermee bedrijfssturing vergemakkelijkt.

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?