Release frequentie van 3 naar 2 jaar

07 / 12 / 2021

Na zorgvuldige afweging hebben het bestuur van ETIM International en de Commissie Standaardisatie besloten dat een periode van drie jaar tussen ETIM-versies te lang is om de veranderingen in de markt adequaat op te vangen.

Een standaard moet stabiliteit bieden, maar moet ook flexibel genoeg zijn om aan de eisen van de markt te voldoen. Voor de stabiliteit hebben we tot nu toe eens in de drie jaar een officiële grote release zoals de daadwerkelijke ETIM 8.0 aangeboden.

ETIM Dynamic

Met de ETIM Dynamic release hebben we een volledig flexibele oplossing geïntroduceerd, maar voor veel leveranciers en gebruikers blijkt dit nog onvoldoende beheersbaar. Waar verwacht wordt dat iedereen een officiële release ondersteunt, is de dynamische release nu nog steeds optioneel voor diegenen die het kunnen gebruiken.

Release frequentie van 3 naar 2 jaar

Na zorgvuldige afweging hebben het bestuur van ETIM International en de Commissie Standaardisatie besloten dat een periode van drie jaar tussen ETIM-versies te lang is om de veranderingen in de markt adequaat op te vangen. Daarom wordt de releasefrequentie van ETIM gewijzigd van 3 naar 2 jaar, waardoor de releasedatum voor de volgende release ETIM 9.0 wordt vastgesteld op 1 november 2022.

Wijzigingsverzoeken en aanvragen

Als u wijzigingsverzoeken en aanvragen heeft die u voor de release van ETIM 9.0 in behandeling wilt laten nemen (alleen voor deelnemers), kunt u best zo snel mogelijk contact met ons opnemen op via etim@ketenstandaard.nl . Wij hebben immers ook voldoende tijd nodig om uw aanvraag voor internationale goedkeuring voor te bereiden. Houdt u er rekening mee dat aanvragen volgens binnenkomst worden behandeld.

Tip: Lees vooraf ook nog een keer dit artikel over het classificeren van producten

Wij zullen zo snel mogelijk een roadmap met datums publiceren.

Uw productportfolio

Benieuwd naar de lopende wijzigingen die relevant zijn voor uw productportfolio? Bezoek dan ETIM CMT en filter naar gewijzigde klassen of enkelvoudige wijzigingsverzoeken die relevant zijn voor uw sector of productgroep(en). Of log-in in CMT door uw favoriet te selecteer en ontvang per mail de wijzigingen die zijn ingediend op de klassen die voor u van belang zijn.

Delen