Snel en veilig verhuren van bouwmaterieel

13 / 09 / 2022

Steeds meer verhuurders van bouwmaterieel werken met de DICO Verhuurberichten.

Een aggregaat dat is zoekgeraakt. Een torenkraan waarvan niemand weet wanneer deze opgehaald gaat worden. Onduidelijkheid over de prijs voor de verhuur van valbeveiliging. Het zijn voorbeelden van wat er kan gebeuren op een bouwplaats bij gebrek aan duidelijke informatie. Dingen die prima voorkomen kunnen worden door het proces van de verhuur van bouwmaterialen te verbeteren. Groot materieel verhuurbedrijf Loxam pakte de handschoen op en werkte samen met een aantal andere materieelverhuurders, aannemers, implementatiepartners en Ketenstandaard aan een oplossing: de DICO verhuurberichten.

DICO Verhuurberichten

“Traditioneel wordt informatie over de verhuur van bouwmaterieel verstuurd via e-mail met soms een pdf over de condities in de bijlage,” zegt DICO adviseur Jos Hebing die vanuit Ketenstandaard betrokken was bij de ontwikkeling van de DICO Verhuurberichten. “Die informatie kan overal terechtkomen en opgeslagen worden. En waar vind je de informatie dan op het moment dat je die nodig hebt? Met de gestandaardiseerde DICO Verhuurberichten kan je de informatie makkelijk vinden omdat alles overzichtelijk in één systeem staat dat voor iedereen toegankelijk is.”

Actuele informatie

“De verhuurberichten bieden ook meer duidelijkheid over de huurprijzen,” voegt Manager Standaardisatie Luuk d’Hooghe toe. “De huurprijzen van bouwmaterieel zijn gebaseerd op het aantal huurdagen, maar door allerlei kortingen kan de prijsberekening erg ingewikkeld worden. Wij hebben een aantal dingen versimpeld zodat huurders beter weten wat ze krijgen, tegen welke prijs. Ook kan iedereen met de DICO Verhuurberichten precies zien wanneer materieel is opgehaald bij de verhuurder en wanneer het weer wordt afgemeld.”

Advies

Steeds meer verhuurders van bouwmaterieel werken met de DICO Verhuurberichten. D’Hooghe adviseert organisaties die er ook mee willen gaan werken om niet alle functies in één keer te gaan gebruiken. “Het is een heel proces om alles goed door te voeren in de administratie van een organisatie. Daarom is het slim een stappenplan te maken. Bijvoorbeeld door eerst de bestelling goed door te voeren.  Daarna kunnen de betalingsberichten worden opgenomen en tenslotte de DICO berichten over het afmelden.”

Meer weten? Neem contact op met Jos Hebing via dico@ketenstandaard.nl

Delen