Ringleiding in besteksystematiek

06 / 02 / 2019
Foto Ringleiding

Samen met de Stichting Hoormij heeft STABU een project opgezet om informatie over ringleidingen op te nemen in de besteksystematiek ten behoeve van slechthorenden. Stichting Hoormij heeft als doel de behartiging van de individuele en collectieve belangen en de bevordering van het welzijn van mensen met gehooraandoeningen

Via een ringleidingsysteem kunnen mensen met een hoortoestel de signalen van elektrische/elektronische audiobronnen (microfoon- of PA-installaties) direct in hun hoortoestellen ontvangen.

Het signaal bereikt de slechthorenden dus vrij van ongewenste nevengeluiden of akoestische ruimte-effecten, zoals bijvoorbeeld galm. Een luisteraar met een hoortoestel kan in bijvoorbeeld een concertzaal, een vergader- of collegezaal, gebruikmaken van de ringleiding door het toestel op de zogenaamde T-stand (ringleidingstand) te zetten. Deze voorziening is ook geschikt voor mensen met een cochleair implantaat (CI).

Een ringleiding is een zeer probaat hulpmiddel voor mensen met een hoor-handicap. Daarom kan de ringleiding worden geschouwd als een gehandicaptenvoorziening in het kader van de integrale toegankelijkheid van een gebouw. Het is zeker aan te raden de aanleg ervan vroegtijdig in het gebouwontwerp te betrekken.

De eerste resultaten zijn geboekt: de informatiebehoeften zijn in kaart gebracht als ook de functionele specificaties en materiaalspecificaties. Op dit moment wordt er gewerkt aan het beschikbaar maken van de informatie binnen de STABU2 systematiek.

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?