Meten is weten: STABU, ETIM en DICO veel gebruikt in de praktijk

28 / 11 / 2023

Onderzoek naar het gebruik van de standaarden DICO, ETIM, STABU en FPS.

In deze tijd waarin digitaliseren bij veel bedrijven hoog op de agenda staat, presenteren we u de resultaten van een onderzoek naar het gebruik van de standaarden DICO, ETIM, STABU en FPS. Deze standaarden spelen een cruciale rol bij het verbeteren van de efficiëntie, kwaliteit, en winstgevendheid binnen de bouw- en techniek sector.  

Betere datakwaliteit, tijdsbesparing en hogere omzet 

Dit onderzoek is uitgevoerd onder 250 deelnemers van Ketenstandaard Bouw en Techniek. Met dit onderzoek hebben we hun praktijkervaringen in kaart gebracht en kansen voor verbetering geïdentificeerd. Uit het onderzoek blijkt dat deelnemers aanzienlijke efficiëntieverbeteringen, betere datakwaliteit, tijdsbesparing en een hogere omzet ervaren dankzij de standaarden. Elke standaard draagt daar op unieke wijze aan bij: DICO faciliteert efficiënte data-uitwisseling, ETIM biedt duidelijke productspecificaties, STABU verbetert het bouwproces en FPS zorgt voor meer zichtbaarheid van producten. 

  
Successen en uitdagingen van standaardisatie 

De inzichten uit dit onderzoek worden gebruikt om de standaarden nog beter te laten aansluiten op ontwikkelingen in de bouw- en technieksector. We nodigen u van harte uit het rapport te lezen. Ontdek de successen, uitdagingen en de potentiële impact van standaardisatie in de sector en deel uw reactie met ons.  

Download het onderzoeksrapport

Wilt u meer informatie of heeft u vragen naar aanleiding van dit onderzoek? Neem dan contact op met Anneke van Haegenbergh: a.v.haegenbergh@ketenstandaard.nl.  

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?