Fabrikanten zetten vaart in ETIM MC

21 / 01 / 2020

Op 9 januari jongstleden werden een 10-tal fabrikanten bijgepraat over de laatste ontwikkelingen van ETIM MC en het open UOB, maar ook over ETIM ontwikkelingen op het gebied van governance, change management, combined classes en data validatie.

App

Er werd onder meer een screencast getoond van een app die wordt ontwikkeld gebaseerd op integratie met objecten uit het open UOB. Hierbij is het uiteraard heel belangrijk om te bepalen welke parameters van generieke objecten gematerialiseerd worden.

Validatie

Ook werd uitgebreid ingegaan op het beheer van de ETIM MC standaard en de validatie van ETIM.

Fabrikanten motor van open UOB

De belangrijkste conclusie van de ochtend was dat de fabrikanten dé motor zijn van het open UOB. Unaniem werd vastgesteld dat zij hun verantwoordelijkheid gaan nemen om het platform te voorzien van complete, correcte en actuele productinformatie, zodat het UOB straks in mei met objecten van de allerhoogste kwaliteit van start kan.

Commissie

Verder zal er een Technische Commissie worden gevormd die zich, samen met Ketenstandaard Bouw en Techniek,  zal buigen over vraagstukken omtrent beheer, processen en validatie van ETIM MC. 

Blijf op de hoogte

Wilt u net als deze fabrikanten op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen in ETIM MC of het open UOB, dan kan dat op de volgende manieren:

Delen