Certificeer nu uw DICO berichten

06 / 10 / 2022

Hoe meer bedrijven zich laten certificeren, hoe beter. Zo dragen we met elkaar bij aan een hoogwaardig digitaal informatiedossier voor de hele levenscyclus van een bouwwerk. 

Veel bedrijven in de bouw- en technieksector hebben een vorm van elektronische berichten-uitwisseling opgenomen in hun bedrijfsproces. Gestandaardiseerde DICO-berichten maakt het mogelijk nóg beter controle te houden op de transacties. Hoe meer bedrijven de DICO Standaard gebruiken, hoe efficiënter bedrijven kunnen samenwerken binnen de hele bouwketen; van offerte naar order, tot orderbevestiging, levering en facturatie.

Verhogen kwaliteit

Dagelijks wordt al meer dan een miljoen keer informatie uitgewisseld met de DICO Standaard. Om de kwaliteit van deze digitale informatie-uitwisseling verder te verhogen, ontwikkelde Ketenstandaard samen met haar partners de mogelijkheid tot het aanvragen van een certificaat voor DICO-berichten. Het certificaat bevestigt naleving van de DICO Standaard volgens de door Ketenstandaard gestelde eisen.

XSD

Om een DICO bericht te kunnen certificeren gaat het om de juistheid van de berichtenstructuur (XSD) en dat deze getest kan worden. In een later stadium kunnen er waar dat mogelijk is extra business-rules toegevoegd worden waarop gecertificeerd kan worden.

Aanvragen certificaat

Hoe meer bedrijven zich laten certificeren, hoe beter. Zo dragen we met elkaar bij aan een hoogwaardig digitaal informatiedossier voor de hele levenscyclus van een bouwwerk. 
Wilt u klanten ook meer vertrouwen bieden? Vraag dan eenvoudig certificering voor uw DICO berichten aan via Mijn Ketenstandaard

“Wij leveren veel hout en plaatmateriaal aan grote aannemers. Met het certificeren van onze DICO berichten bieden we vertrouwen naar deze klanten,“ zegt Lennart Drewes, Business Developer E-commerce bij Koninklijke Jongeneel, één van de eerste gecertificeerde deelnemers.

Datakwaliteit.nu

Op de nieuwe website datakwaliteit.nu laten we zien welke partijen in de bouw- en technieksector serieus omgaan met datakwaliteit. De website toont alle door Ketenstandaard Bouw en Techniek gecertificeerde organisaties. 

Gecertificeerde bedrijven ontvangen een label waar ze een link kunnen aan toevoegen naar hun eigen profielpagina op deze nieuwe website. Het label kunnen ze gebruiken in hun eigen communicatie uitingen. 

Delen