Brancheverenigingen VHS en IJG zetten in op digitalisering en ETIM

07 / 12 / 2023

Op woensdag 29 november 2023 ondertekenden Branchevereniging Hang- en Sluitwerk VHS, Vereniging fabrikanten van IJzerwaren en Gereedschappen (IJG) en Ketenstandaard Bouw en Techniek een convenant met als doel de digitalisering in de bouw-, industrie- en installatiesector te ondersteunen en te versnellen.

Het convenant heeft als hoofddoel het stimuleren en ondersteunen van leden bij het uniform aanleveren en toepassen van productdata conform de ETIM Standaard.

Belang van het convenant

Het convenant stelt de partijen in staat om te voldoen aan klantvragen, productdata op te nemen in digitale dossiers, interne bedrijfsprocessen te verbeteren en te anticiperen op nieuwe wet- en regelgeving. Door te kiezen voor de ETIM-classificatie als standaard, willen de partijen de sector beter laten samenwerken en de kwaliteit van productdata verhogen.

Het initiatief is essentieel om de ambities van de leden van de verenigingen, hun klanten en hun opdrachtgevers te ondersteunen en een bijdrage te leveren aan maatschappelijke uitdagingen in de bouwsector. De focus ligt op het omschakelen naar uniforme, gevalideerde, actuele productdata die op een gestandaardiseerde manier kunnen worden verwerkt door klanten en opdrachtgevers.

Fabrikanten en leveranciers spelen een cruciale rol als bron van informatie, waarbij zij verantwoordelijk zijn voor het toevoegen en bewaken van relevante productdata. Bouw- en technische groothandelsbedrijven krijgen de data digitaal aangeleverd in een standaardformat, waarna zij zorgen voor vertaling naar de marktvraag en toepassing in de bouw.

Samenwerking en ondersteuning

Als vertegenwoordigers van fabrikanten en leveranciers nemen IJG en VHS een actieve rol op zich om leden te laten aansluiten bij het convenant en hen te ondersteunen bij de implementatie en het gebruik van de ETIM-standaard. Ketenstandaard Bouw en Techniek ondersteunt bij het implementeren dan wel uitbouwen van de ETIM-classificatie binnen organisaties.

Het convenant is in samenspraak met Hibin, initiatiefnemer van het Convenant ‘Bevorderen en versnellen van ETIM-classificatie’ tot stand gekomen en sluit hierop aan. Ter bekrachtiging is het convenant door Hibin als supporter medeondertekend en hebben VHS en IJG het convenant van Hibin ondertekend.

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?