Diensten

Voor een goed gebruik van onze standaarden én om deelnemers een podium te bieden, heeft Ketenstandaard de volgende diensten:

Infotheek

De infotheek biedt nuttige informatie en handige hulpmiddelen voor het gebruik van onze standaarden (sommige informatie is alleen beschikbaar voor deelnemers).

Datakwaliteit.nu

Deelnemers en partners van Ketenstandaard vinden het belangrijk data op een correcte en foutloze manier te kunnen uitwisselen met klanten en leveranciers. Ook willen ze kunnen raadplegen met welke leveranciers of klanten ze op een gelijkwaardige manier data kunnen uitwisselen. Daarom heeft Ketenstandaard een dienst ontwikkeld om bedrijven te laten certificeren.

De website toont momenteel alle bedrijven met gecertificeerde DICO berichten. Zo biedt datakwaliteit.nu bedrijven in de bouw- en technieksector een podium om te laten zien wie serieus omgaat met datakwaliteit.

DICO Adresregister

Alle bedrijven uit de Nederlandse bouw-en technieksector die een Global Location Number hebben aangevraagd via Ketenstandaard, worden opgenomen in het DICO Adresregister. Dit register maakt het nu mogelijk op te zoeken welke GLN bij welke partij of locatie hoort.

STABU Fabrikantenindex

De STABU fabrikantenindex is een website waar op dit moment ruim 150.000 bouwproducten van ruim 500 fabrikanten uit binnen- en buitenland zijn opgenomen. In overleg met deze fabrikanten worden er koppelingen gelegd tussen hun productspecificaties, productinformatie, beschikbare CAD-informatie, instructiefilms, enzovoort….

De STABU Fabrikantenindex is toegankelijk voor iedereen.