Van SALES Standaard naar DICO Digital Standard

Sinds 2 november 2020 heeft de SALES Standaard een nieuwe naam: Dico Digital Standard

Waarom

Hoewel de SALES Standaard al sinds 2015 gebruikt wordt, constateerden we dat de naam vaak voor verwarring zorgde en geassocieerd werd met verkoop, marketing en reclame. Vaak koos men er voor om toch maar de oude benaming  “S@les in de Bouw” of “De Ketenstandaard” te gebruiken.

In dit filmpje leggen we gedetailleerd het hoe en het waarom uit. →

Digitale Communicatie

De DICO Digital Standard is dé berichtenstandaard voor elektronische communicatie tussen ketenpartijen in de bouw- en installatiesector. Door gebruik te maken van deze  softwareonafhankelijke berichtenstandaard kunnen bedrijven efficiënt en foutloos berichten uitwisselen tussen hun computersystemen.

Meer weten over deze standaard?

Wat verandert er voor u?

Als u al gebruik maakt van de DICO (voorheen SALES) Standaard, dan verandert er voor u, behalve de naam en logo, technisch niets. U blijft werken met één van de bestaande versies: SALES005 of INSBOU004 en de xsd benamingen veranderen ook niet. Wat er wel verandert,  is de naam van de berichten die verstuurd worden: dat zijn niet langer SALES-berichten, maar worden logischerwijs DICO berichten.

Mocht u nog vragen hebben over de naamswijziging of wilt u graag gebruik maken van de standaard, neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Vraag nu een GLN-code aan