Hoe werkt STABU? Sjabloonbestekken

De STABU besteksystematiek bevat hoofdstukken per soort werk, bijvoorbeeld Grondwerk, Betonwerk en Stukadoorswerk. Met STABU is het ook mogelijk alleen de eisen te specificeren waaraan een product of werk moet voldoen zonder het exacte product of werk vast te leggen.

Klik op de witte knop om een van de openbare sjabloonbestekken te bekijken/downloaden.

Deelnemers bij Ketenstandaard kunnen via de blauwe knop alle sjabloonbestekken bekijken/downloaden.

Een met STABU opgesteld bestek bestaat uit:

  • Een algemeen deel (aanvullende voorwaarden UAV 2012);
  • Een technische beschrijving van het werk en aanvullende technische bepalingen;
  • Een overzicht van bijlagen, waaronder modelovereenkomsten.

De systematiek maakt het mogelijk producten van fabrikanten al tijdens het specificeren te vinden en toe te passen. Zo worden de beste leveranciers snel gevonden en ontstaat uiteindelijk een bouwwerk van de hoogste kwaliteit.

STABU is softwareonafhankelijk en wordt ondersteund door alle besteksoftware voor ontwerp, bouw en techniek in Nederland.

Altijd up-to-date

STABU brengt regelmatig een update uit van de standaard specificaties. Deze wordt direct beschikbaar gesteld via de besteksoftware van onze partners. Zo werkt u als gebruiker altijd met actuele data, inclusief verantwoording.  De software waarmee gebouwspecificaties en/of bestekken worden opgesteld, maakt gebruik van een webservice waarmee de online STABU-catalogus direct wordt geopend en gebruikt.

Om gebruik te kunnen maken van de STABU-Catalogus heeft de gebruiker een licentie nodig. Heeft u al een licentie? Download de sjabloonbestekken dan via mijnKetenstandaard als .osf bestand om direct in uw specificatiesoftware te kunnen gebruiken.