Werkgroepen HIBIN Convenant gestart

05 / 10 / 2021

Aanhaken bij één van deze werkgroepen - en dus invloed uitoefenen op de standaard - is nog steeds mogelijk.

Het aantal ondertekenaars van het HIBIN Convenant is inmiddels gegroeid tot 38.

Quickscan

Om alle convenant-deelnemers een vliegende start te geven heeft Ketenstandaard samen met HIBIN quick-scans ontwikkeld. Hieruit volgt een rapport en in combinatie met een gesprek met de deelnemer wordt het duidelijk waar de uitdagingen liggen en hoe wij oplossingen kunnen bieden. Daarnaast hebben we ook tips en tricks gegeven over een stuk organisatie en bieden we een leidraad voor het maken van een op maat gesneden stappenplan.

Grote belangstelling

Wat snel duidelijk wordt, is dat velen het belang van standaardisatie inzien en vaak al met de technische infrastructuur bezig zijn. Men maakt zich vooral zorgen om de andere branchegenoten. Niemand wil de eerste/enige zijn. Daarom zijn wij bijzonder verheugd met de grote belangstelling voor het convenant, waarmee men naar elkaar een stukje commitment uitspreekt over het adopteren van ETIM.

Invloed uitoefenen

Intussen zijn ook een aantal werkgroepen ten behoeve van de verbetering van het ETIM-convenant gestart:

  • Tegellijm
  • Stucmortel
  • Plaatmateriaal
  • Gevelbekleding
  • Kalkzandsteen elementen en cellenbeton.

De eerste Request for Change (RFC) is door Ketenstandaard reeds naar ETIM International gestuurd. Aanhaken bij één van deze werkgroepen – en dus invloed uitoefenen op de standaard – is nog steeds mogelijk. Dit geldt ook voor nieuwe te vormen werkgroepen zoals pannen, deuren, tegels of isolatie.

Delen