Voorlichtingsbijeenkomst e-factureren

28 / 02 / 2019
Foto e-factureren

Per 18 april 2019 zijn partijen die diensten leveren aan overheidsinstanties, verplicht om e-facturen te versturen en ontvangen. Daarom organiseerden wij op 27 februari een voorlichtingsbijeenkomst over e-factureren voor bouwbedrijven, installateurs en onderhoudsbedrijven die diensten leveren aan overheden. Wat wordt er nu precies van hen verwacht en wat zijn de mogelijkheden?

Erik van Koeveringe is adviseur e-factureren bij PIANOo Expertisecentrum Aanbesteden, het programmabureau e-factureren. Zij ondersteunen decentrale overheden, alle andere aanbestedende diensten en speciale sector organisaties bij de implementatie van e-factureren. Hij lichtte toe wat er precies verwacht wordt van leveranciers van aanbestedende organisaties.

Luuk d’Hooghe, adviseur standaardisatie bij Ketenstandaard, liet onder andere zien hoe de SALES XML-factuur en de UBL-factuur zich tot elkaar verhouden. Ook Dennis Tsin van UnifiedPost was aanwezig om toe te lichten hoe je via UPconstruct eenvoudig SALES XML-facturen kunt omzetten naar een UBL-factuur die voldoet aan de eisen van de overheid.

Kon u niet aanwezig zijn, en wilt u de getoonde presentaties ontvangen? Stuur dan een mail naar lt@ketenstandaard.nl.


Meer informatie:

Delen