Verbindingen NL/SfB en STABU2

Metselwerk komt in veel verschillende bouwdelen voor, maar niet elke buitenwand is van metselwerk. En nu?

 • 29 / 04 / 2021

De afgelopen maanden is er al op meerdere manieren een verband gelegd tussen de Elementenmethodiek (NL/SfB, tabel 1) en de STABU2-systematiek. Daarom onderzoeken we nu of deze koppeling ook goed kan functioneren binnen de huidige software van onze systeemhuizen.

Van A naar B

Vooralsnog lijkt het nog niet mogelijk om een 1:1-verbinding te leggen. Metselwerk bijvoorbeeld, komt in veel verschillende bouwdelen voor, maar niet elke buitenwand is van metselwerk.

Het leggen van zoveel verbindingen tussen NL/SfB en STABU2 komt dus overeen met het tekenen van een heuse wegenkaart. Er zijn immers zoveel verschillende routes die van A naar B kunnen leiden.

Proof of Concept

Op dit moment werken wij met CAD&Company aan en Proof of Concept (PoC) om de database verbindingen tussen NL/SfB en STABU2 te testen. Dit is een vervolg op de al bestaande functionaliteit van S-Bestek waarbij STABU2 specificaties in S-Bestek met NL/SfB kunnen worden verbonden.

Uw ervaring is belangrijk voor ons

Hoewel we eerst gaan kijken hoe we de bestaande koppelingen kunnen ‘verbouwen’, bent u, de STABU gebruiker, degene die op projectniveau de route van A naar B kiest en samen met ons de wegenkaart intekent.

Daarom horen wij nu al graag op welke wijze u het gecombineerd gebruik van beide standaarden optimaal ziet en/of welke varianten er vaak voorkomen in de praktijk. Laat het ons weten via stabu@ketenstandaard.nl.

Heeft u vragen?
Wij helpen u graag!

Bel mij terug

  Word ook deelnemer

  Aanmelden

  Word lid van onze community

  Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Installatie

  Ga naar LinkedIn