Vacature Relatiemanager

 • 22 / 04 / 2020

Ben jij iemand die goed kan luisteren en zich kan inleven in de wensen van een ander? Vind jij een duurzame relatie opbouwen belangrijker dan snelle verkoop?  Ben jij een verbinder die (potentiële) deelnemers op een ongedwongen manier meeneemt in je verhaal? Kom dan ons team versterken als Relatiemanager. 

Relatiemanager Ketenstandaard Bouw en Techniek

Wat houdt de functie in?

Als relatiemanager ben je de verbindende factor tussen de markt en onze standaarden.

Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor de contacten met onze bestaande relaties en de werving van nieuwe deelnemers.

Voor zowel kleine organisaties als multinationals, die een stap voorwaarts willen maken op het gebied van digitalisering en standaardisatie, ben jij het aanspreekpunt. Je legt makkelijk contacten bij  bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten en beurzen en weet tijdens presentaties je publiek op een prettige manier te boeien.

En met de zelfstandigheid die je in deze baan krijgt, heb je meteen ook de vrijheid om de invulling op jouw manier te doen. Die ruimte is er en dat zelfvertrouwen krijg je.

Wie ben jij?

 • Jij hebt een hands-on instelling, en geen 9 tot 5 mentaliteit;
 • Je bent communicatief vaardig, staat stevig in je schoenen en houdt van initiatief nemen;
 • Je hebt ervaring in de bouw- en installatiesector;
 • Je hebt affiniteit met ICT;
 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau.

Wij vinden het ook belangrijk dat je

 • een klantvriendelijke instelling hebt: onze leden staan bij ons op nummer 1;
 • het leuk vindt te werken in een team met een diversiteit aan mensen;
 • zelfstandig kunt werken en prioriteiten kunt stellen;
 • een enthousiaste en proactieve instelling hebt.

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij een organisatie die een aantal standaarden voor de bouw- en installatiesector ontwikkelt, beheert en promoot. Onze standaarden zijn erop gericht om informatie over producten en diensten van onze deelnemers op een digitale manier uit te wisselen (communiceren) of beschikbaar te maken.  Dit kan op basis van specificatie,  classificatie en/of identificatie van verschillende soorten data. Het is de ambitie van Ketenstandaard om door digitalisering en standaardisering de effectiviteit en productiviteit in de hele bouw- en technieksector praktisch te verhogen. Foutloze en snelle data-uitwisseling in alle fasen van het bouwproces is immers cruciaal voor een winstgevende en duurzame sector.

Wat bieden we jou?

Wij bieden jou een uitdagende, zelfstandige functie, die je zelf kunt vormgeven met voldoende mogelijkheden om je verder door te ontwikkelen, een marktconform salaris en een aantrekkelijk pakket met secundaire voorwaarden. 
Je werkt samen met een enthousiast team (19) van deskundige collega’s in uiteenlopende leeftijdscategorieën en met passie voor hun vak.

Het betreft in principe een fulltime functie met als standplaats Ede.

Ben je enthousiast en wil je deze functie graag vormgeven?

Mail dan je motivatie en CV vóór 23 april a.s. naar Desirée Schuurman d.schuurman@ketenstandaard.nl .

Heb je nog vragen, bel of mail dan met Desirée: 088 1500 800.


Over Ketenstandaard Bouw en Techniek

Ketenstandaard Bouw en Techniek is een stichting die een aantal standaarden voor de bouw-, vastgoed-, onderhouds- en installatieketen op een neutrale en onafhankelijke manier beheert, ontwikkelt en promoot.

 • STABU: Standaard voor specificatie systematiek
 • ETIM Nederland: Standaard voor classificatie van productgegevens in de bouw- en installatiesector
 • SALES: Standaard voor real-time elektronische communicatie in de bouw- en installatiesector
 • GS1: Standaard voor identificatie van product (GTIN)- en adresgegevens (GLN)
 • NL/SfB: Standaard voor de classificatie van bouwdelen en installaties (‘elementen’ genoemd).

De bijna 4.000 aangesloten deelnemers zijn actief in de hele bouwkolom, van opdrachtgevers, woningcorporaties, architecten, bestekschrijvers,  ingenieurs, bouw- en/of onderhoudsbedrijven, installateurs, schilders en groothandels tot fabrikanten en softwarepartners in de bouw, infra en techniek.

Samen met onze  deelnemers en ketenpartners (opdrachtgevers, adviseurs, verwerkers, groothandel, fabrikanten, brancheverenigingen en softwarepartners) zorgt Ketenstandaard voor de praktische toepasbaarheid van de standaarden zodat deze goed aansluiten op de huidige en toekomstige werkprocessen, nationaal en internationaal.

COVID-19: Je kunt gewoon solliciteren. Als je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek, dan zal dit digitaal plaatsvinden.

Heeft u vragen?
Wij helpen u graag!

Bel mij terug

  Word ook deelnemer

  Aanmelden

  Word lid van onze community

  Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Installatie

  Ga naar LinkedIn