Update Online Catalogus 2021-06

29 / 06 / 2021

De maandelijkse update van de STABU2 Catalogus vindt plaats in de vorm van versieverhogingen van paragrafen, bepalingen en/of specificaties. U hoeft hiervoor niets te downloaden of installeren.

De update van juni 2021 (2021-06) omvat:

  • uitbreidingen restauratiewerk in Hoofdstuk 46 SCHILDERWERK;
  • update van R-specificaties in het werktuigbouwkundig deel (HS 14, 50 t/m  62);
  • kleine wijzigingen in bestaande kortteksten en doorgaand beheer van eerder uitgegeven specificaties.

Verantwoording
De volledige verantwoording kan hier gedownload worden.

De volgende database-update is eind augustus 2021.


Aanvulling restauratie Hoofdstuk 46 Schilderwerk

De aanvulling voor restauratiewerk sluit aan op de nieuwe URL 4009 Historisch schilderwerk. Dit is onderdeel van de ERM BRL 4000 ONDERHOUD EN RESTAURATIE MONUMENTEN.


R-specificaties werktuigbouwkundig deel

Na de herziening van de werktuigbouwkundige hoofdstukken (Hoofdstukken 14, 50 t/m 62) worden in deze Hoofdstukken de Resultaatspecificaties onder handen genomen. Dit is naar verwachting een kortlopend traject dat onder het doorgaand beheer van de specificaties valt. Daarom wordt dit niet apart belicht maar de nieuwe versies van de resultaatspecificaties vindt u uiteraard wel in de maandelijkse opsomming onder 8d in de verantwoording.

Ter informatie: de herziening van het elektrotechnisch- en transporttechnisch deel (Hoofdstukken 68 t/m 84) heeft al in een eerder stadium plaatsgevonden. De resultaatspecificaties in het bouwkundig deel (overige Hoofdstukken) worden in een later stadium onder handen genomen.

Delen