Terugblik Revitalisatie STABU2

15 / 12 / 2021

Afgelopen maand hebben wij de laatste update van de STABU Catalogus van dit jaar uitgegeven. Hiermee is het project ‘revitalisatie STABU2 systematiek’, afgerond.

Na een intensief traject van ruim 2 jaar, waarin wij u 20 updates hebben kunnen leveren, kunnen wij ons voorstellen dat een overzicht wenselijk is.

Daarom vind u hieronder een overzicht van alle onderwerpen en vakgebieden die in de afgelopen periode veranderingen hebben ondergaan. Op deze manier hopen we u snel inzicht te bieden om zo efficiënt mogelijk uw bestaande onderleggers, bureaubestekken of projectbestekken bij te kunnen werken.

Waarom bijwerken? 

Met de revitalisatie van de STABU systematiek beschikt u over specificaties die zijn gebaseerd op de meest recente normen uit zowel Europa als Nederland.  Voor de aansluiting met de wet- en regelgeving is het daarom belangrijk om specificaties/bestekken te actualiseren.

Update uitvoeren

Bij Ketenstandaard houden wij de aanpassingen van normen en wet- en regelgeving actief bij en verwerken deze in de systematiek. Op die manier kunt u er zeker van zijn dat u altijd de meest recente gegevens tot uw beschikking hebt.
Het aantal wijzigingen zal in de komende tijd minder intensief zijn dan in de afgelopen twee jaar. Het is daarom nu een goed moment om – als u dat niet al heeft gedaan- een update uit te voeren.

Overheid

Samen met Rijksvastgoedbedrijf hebben we ook het Referentiebestek UAV 2012 (RRU-2012) bijgewerkt naar de meest recente STABU online catalogus. Dit referentiebestek biedt het raamwerk voor samenwerking aan overheidsopdrachten, maar kan uiteraard ook als inspiratie worden gebruikt voor andere projecten.

Daarnaast is op dit moment een referentiebestek voor restauratiewerk in ontwikkeling, wat samen met het restauratiebestek van Stichting ERM een onderlegger biedt voor de specifieke eisen die worden gesteld aan restauratieprojecten.

Fabrikantgebonden Product Specificaties

De STABU systematiek biedt eveneens een heldere structuur voor het opstellen van werkbeschrijvingen.

Ter ondersteuning kunnen fabrikanten hun producten op laten nemen in de STABU database door middel van een Fabrikantgebonden Product Specificatie (FPS). Hierdoor kunnen voorschrijvers een grote bibliotheek met FPS’en raadplegen die in projectbeschrijvingen kunnen worden gebruikt.

Deze, in totaal ca. 13.000, specificaties worden door Ketenstandaard actueel gehouden en op dagelijkse basis bijgewerkt in de online STABU catalogus. Zo heeft u altijd de beschikking over actuele productinformatie van ca. 650 fabrikanten. 

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?