Terugblik CSRD Workshop digiGO en Ketenstandaard

19 / 12 / 2023

Op 18 december 2023 hadden we het genoegen om samen met digiGO een zeer geslaagde workshop over de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) te organiseren.

Het doel van de workshop was het ontwikkelen van uniforme richtlijnen voor onze sector, met een focus op ketenverantwoordelijkheden, verantwoordingsstromen en de samenhang met bouwdata. We zijn blij met de aanwezigheid en actieve bijdrage van alle 18 deelnemers, die ondanks de late uitnodiging vanuit diverse hoeken van het land naar Zoetermeer kwamen.  

Waardevolle inzichten

Het delen van ervaringen leverde waardevolle inzichten op. Een belangrijk hoogtepunt was de positieve ontvangst van het voorstel om verschillende ketens digitaal aan elkaar te laten rapporteren, wat essentieel is om hiaten in het systeem aan te pakken. Daarnaast werd het belang onderstreept van het betrekken van MKB-bedrijven in de ontwerp-, bouw- en technieksector om een meer inclusieve en effectieve benadering van duurzaamheidsrapportages te waarborgen.

Uitkomsten

De uitkomsten van de CSRD werksessies benadrukten het ontstaan van diverse losse initiatieven als gevolg van heersende onduidelijkheden. Belangrijk was de oproep aan DigiGO en Ketenstandaard om een heldere richtlijn voor milieudata te ontwikkelen. Deze richtlijn zal vooral gericht zijn op het verzamelen van essentiële milieugegevens,  gerelateerd aan producten en logistieke processen, wat cruciaal is voor effectieve duurzaamheidsrapportages in de sector.

Vervolg

We zullen in januari terugkomen met een vervolg op deze workshop en de uitkomsten verder uitwerken.

We moedigen iedereen aan om deel te nemen aan onze community en bij te dragen aan deze belangrijke ontwikkelingen. Samen kunnen we een verschil maken in de verduurzaming van onze sector!

Mis niets meer over onze plannen en ontwikkelingen rondom CSRD en meld je via onderstaande link aan voor onze community.

Meer weten? Neem contact met ons op via marcom@ketenstandaard.nl of info@digigo.nu

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?