STABU in de praktijk

01 / 12 / 2023

Graag informeren we u over de resultaten van een onderzoek naar het gebruik van STABU, Fabrikantgebonden Product Specificaties (FPS) en de standaarden DICO en ETIM.

Dit onderzoek, waaraan 250 deelnemers van Ketenstandaard hebben meegewerkt, biedt waardevolle inzichten in de praktische toepassing van deze standaarden.

Gebruik van STABU door adviseurs en architecten

Een belangrijke bevinding is het gebruik van STABU door adviseurs en architecten, voornamelijk in de ontwerpfase van bouwprojecten. Zij gebruiken STABU om specificaties en bestekken op te stellen, profiterend van de mogelijkheid om snel documenten te creëren met actuele en kwalitatief hoogwaardige informatie.

Wensen en behoeften

De respondenten uitten de wens voor meer flexibiliteit in het gebruik van STABU, maar ook voor meer consistentie in updates. Daarnaast is er vraag naar gebruiksvriendelijkere software en betere integratie met NL-SfB en BIM.

Vindbaarheid voor fabrikanten

Voor fabrikanten ligt de nadruk op het verbeteren van de vindbaarheid van hun producten via STABU. Dit leidt volgens de deelnemers aan het onderzoek tot meer omzet. Sommige fabrikanten zien het gebruik van FPS’en als een manier om tijd te besparen. Naast STABU kiezen fabrikanten er ook voor om FPS’en op hun eigen website of via een catalogus te publiceren.

Volledige rapport

Voor een diepgaander inzicht in deze bevindingen, nodigen we u uit het volledige rapport te lezen. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit onderzoek? Neem dan gerust contact op met Anneke van Haegenbergh via a.v.haegenbergh@ketenstandaard.nl.

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?