STABU-gastcollege

02 / 11 / 2021

Op 15 oktober heeft Ketenstandaard, op uitnodiging van het ROC van Flevoland, een gastcollege over STABU verzorgd.

STABU Adviseur Mynko van der Graaf gaf een presentatie aan twee groepen studenten van het ROC Flevoland.

Zij kwamen deels uit het 3e leerjaar MBO en deels uit de Beroeps Begeleide Leerweg (BBL), wat betekent dat de studenten 4 dagen werken en 1 dag per week college volgen.

Themaweek ‘bestekken-begroten-plannen’

De uitnodiging kwam naar aanleiding van de themaweek ‘bestekken-begroten-plannen’ van het ROC.

Er werd ons gevraagd om kort te laten zien wat STABU is en inzichtelijk te maken waarom STABU zo belangrijk is.

Van student tot specificatiedeskundige

Nadat duidelijk werd gemaakt wat een standaard is, volgde een korte uitleg over contractvormen, de STABU Standaard 2019 en de werkzaamheden van een specificatiedeskundige.

Met name de BBL studenten bleken al wat werkervaring te hebben en stelde actief vragen over de opbouw van STABU, algemene voorwaarden en andere contracten.

Ook praktische vragen over de aansluiting met BIM en termen als ‘of gelijkwaardig’ kwamen voorbij. Tot slot volgde nog een korte introductie op de andere standaarden van Ketenstandaard.  

Ketenstandaard Educatieprogramma

Naast het opzetten van ons eigen educatieprogramma willen we volgend jaar meer focussen op kennis kennisdeling met MBO en HBO en andere opleidingsinstituten. We zullen daarbij nadrukkelijk de samenwerking zoeken en proberen te verbinden. Heeft u tips of vragen, of wilt u meer weten over ons educatieprogramma, dan kunt u contact opnemen met educatie@ketenstandaard.nl

Delen