SALES005 gepubliceerd!

15 / 11 / 2018

Onlangs is de nieuwste versie van de SALES Standaard gepubliceerd; de SALES005, de opvolger van de INSBOU004. De nieuwe versie sluit volledig aan op actuele ontwikkelingen in de markt, waardoor organisaties beter kunnen voldoen aan toenemende eisen van opdrachtgevers, partners en de overheid.

Er zijn tal van verbeteringen doorgevoerd; zo zorgen we ervoor dat de standaard aan blijft sluiten op de processen in de markt en daarmee ook voldoet aan de behoefte van onze deelnemers. De verschillende commissies hebben een belangrijke rol gespeeld in het klaarspelen van de nieuwste versie; zij besluiten of en hoe een wijziging wordt doorgevoerd.

Er is een heel aantal wijzigingen doorgevoerd in de SALES005. Zo sluit de nieuwe versie bijvoorbeeld beter aan op (inter)nationale standaards, zoals de BMEcat en de Europese Norm voor de factuur. Door de toevoeging van optionele velden kunnen tussentijdse updates nu plaatsvinden zonder dat er een nieuwe versie uitgebracht hoeft te worden. Ook zijn er externe codelijsten toegevoegd, waarin bijvoorbeeld soorten kortingen en verpakkingscodes voorkomen. Deze zijn extern, waardoor ze makkelijker aangepast kunnen worden. Daarnaast kunnen er voortaan bijlagen en certificaten worden meegestuurd.

De wijzigingen maken de SALES005 flexibeler, waardoor deze “forwards” compatible wordt. Dat wil zeggen dat de nieuwe versie voor langere tijd bruikbaar blijft. In totaal zijn er ruim 130 wijzigingen doorgevoerd, een wijzigingstabel wordt binnenkort gepubliceerd op onze website (alleen beschikbaar voor deelnemers).

De volgende stap is ervoor zorgen dat de softwareaanbieders die de SALES Standaard ondersteunen, de SALES005 implementeren, zodat de eindgebruiker er mee aan de slag gaat. Op 6 november zijn we met een twintigtal leveranciers van softwareaanbieders samengekomen om ze te informeren en om afspraken te maken over de implementatie. Alleen door goede samenwerking, afstemming én ondersteuning zorgen we ervoor dat de overgang naar de SALES005 soepel verloopt. Zij zullen in de komende periode de nieuwe versie implementeren in hun software, zodat de gebruikers kunnen profiteren van de voordelen.

De geüpdatete documentatie is te vinden bij de downloads. Als u nog geen inloggegevens heeft en deze graag wilt ontvangen, stuurt u een mail naar lt@ketenstandaard.nl.

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?