SALES005 Convenant, ook groothandels doen mee!

21 / 06 / 2019
Foto website nieuws

Minder dan een week na een oproep aan onze deelnemende groothandels om het SALES005 Convenant voor Groothandels te ondertekenen, hebben Van Dijk IJzerwaren en Van Egmond Groep als eerste het convenant onderschreven. 

Eerste ondertekenaars SALES005 Conventant voor Groothandels

Van Dijk IJzerwaren uit Meppel ondertekende deze week als eerste het convenant. Zij werken met de SALES Standaard en gaan mee met de ontwikkelingen rond de SALES005. Zij vinden het belangrijk dat hun pakket op deze ontwikkelingen aansluit.

Ook Van Egmond Groep ondertekende deze week het convenant. Van Egmond Groep zoekt of creëert oplossingen die zorgen voor een efficiënter inkoopproces bij haar relaties. Standaardisatie beperkt de noodzaak voor maatwerk en zorgt tegelijkertijd voor breder inzetbare oplossingen. Zij ondersteunen dan ook graag de ambitie van Ketenstandaard om één versie van de SALES Standaard voor langere tijd te laten bestaan.

SALES005 Convenant voor Softwarepartners

Eind vorig jaar is de nieuwste versie van de SALES Standaard, de SALES005 gepubliceerd. Inmiddels hebben 29 softwarepartners van Ketenstandaard een convenant ondertekenend waarmee zij de intentie uitspreken om op 1 januari 2020 de berichten binnen hun softwarepakketten te laten voldoen aan de SALES005 standaard.

Naar aanleiding van dit convenant kregen wij het verzoek van deelnemende groothandels om voor hen ook een convenant te maken. Als beide partijen immers gebruik maken van de SALES005, kan iedereen voordeel halen uit alle mogelijkheden van de nieuwste versie.

Flexibiliteit toegevoegd

De ambitie is om de SALES005 data- en transactieberichten voor een langere tijd als meest recente versie te laten bestaan. Om dit mogelijk te maken is er flexibiliteit aan de standaard toegevoegd. Enerzijds door de codelijsten in een extern bestand op te nemen en anderzijds door extensies toe te voegen waardoor specifieke functionaliteit kan worden toegevoegd zonder een nieuwe versie uit te moeten brengen.

Ondertekenen convenant

Door het ondertekenen van het convenant voor groothandels doet een groothandel onder andere de toezegging dat op 1 juli 2020 de berichten die hij ondersteunt, voldoen aan de SALES005. Daarnaast is erin opgenomen dat de partij haar klanten zal stimuleren om de Messageservice 3.1 te gebruiken in verband met veiligheid en privacy (AVG). Hiermee streeft de markt om naar één versie van de SALES Standaard toe te bewegen. Zo kan onderlinge afstemming over de berichtversie en uitwisseling tot een minimum beperkt worden.

Verhogen kwaliteit

De rol van Ketenstandaard hierin is het faciliteren van zowel de groothandel als softwarepartij, maar ook de gebruiker bij de implementatie en gebruik van de software. Ketenstandaard gaat ook meer focussen op het gebruik van de Messageservice en andere tools, die de kwaliteit van de berichten verhogen.

Ook meedoen?

Stuur ons dan uiterlijk 1 augustus een ondertekend exemplaar van het convenant retour of maak een afspraak om samen met Ketenstandaard het convenant te onderteken.

Samenwerking is heel belangrijk voor de standaardisatie binnen de hele bouwketen.

Wij schudden elkaar graag de hand!

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?