RAW en STABU gebruiksklaar maken voor Milieukostenindicator

29 / 06 / 2021

CROW en Ketenstandaard Bouw & Techniek bundelen hun krachten en gaan de inhoud van RAW en de STABU systematiek inrichten voor het gebruik van de Milieukostenindicator (MKI).

CROW en Ketenstandaard Bouw & Techniek bundelen hun krachten en gaan de inhoud van RAW en de STABU systematiek inrichten voor het gebruik van de Milieukostenindicator (MKI). Hierbij wordt gebruik gemaakt van elkaars kennis, inzicht en netwerk.

MKI meet de milieubelasting in de keten. Het is een gestandaardiseerde methode om het LCA-milieuprofiel om te rekenen naar een eenvoudige, financiële waarde. In de Betonbranche zijn in mei jl. de MKI-waarden bij aanbestedingen aangescherpt en wordt elke twee jaar de lat een stukje hoger gelegd. Opdrachtgevers spelen daarin een belangrijke rol door die scherpere MKI-eisen op te nemen in hun aanbestedingsrichtlijnen. 

De overige branches kunnen niet achterblijven en daarom is het nu dé uitgelezen kans om van RAW en de STABU systematiek hierop aan te passen.

De MKI-data van de betonbranche worden als vertrekpunt genomen. Deze data gelden als de standaardwaarde van dat moment. Iedere branche/productgroep die daarna klaar staat, kan vervolgens ook worden opgenomen in RAW en STABU.

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?