Programma Ketenstandaard Congres 2020 krijgt vorm

01 / 03 / 2020

Het programma voor het Ketenstandaard Congres, dat wij organiseren op 28 mei 2020, begint steeds concreter te worden. We kunnen weer nieuwe namen én de eerste onderwerpen van de kennissessies met u delen.

UPDATE: HET CONGRES IS VERPLAATST NAAR 18-03-2021

Dagvoorzitter

Zoals al eerder gemeld zal Ben van der Burg het congres is goede banen leiden als dagvoorzitter en als discussieleider van diverse talkshows. Ben van der Burg was tussen 1986 en 1991 een succesvolle langebaanschaatser. In zijn carrière werd hij Nederlands kampioen allround en in 1990 werd hij tweede tijdens het WK-allround in Heerenveen. Op dit moment is Ben van der Burg columnist bij BNR Nieuwsradio en commercieel directeur bij Triple IT.

Talkshows

Zowel het ochtend- als het middagprogramma zal starten met een talkshow. ’s Ochtends zullen onder andere Peter Koenders (Koenders Totaalbouw), Daniëlle Hoekstra (Technische Unie) en Rob Oud (CAD & Company) zich buigen over de digitalisering in de bouwsector.

Naast Joseph Kuling (voorzitter Bouw Digitalisering Raad), Claudia Reiner (o.a. vicevoorzitter Techniek Nederland en bestuurslid MKB Nederland) en Titia Siertsema (voorzitter van NVTB en kwartiermaker van de Wet Kwaliteitsborging namens BZK), zal ook Fries Heinis (directeur bij Bouwend Nederland) aansluiten bij de middag talkshow die dieper ingaat op het huidige politieke klimaat gerelateerd aan de Bouwagenda.

Om de middag discussie extra dynamisch te maken, hebben we wij Prof. Dr. Cor Molenaar, hoogleraar bij de vakgroep Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en thuis in EStrategie, eMarketing en eCommerce,  uitgenodigd om het panelgesprek ook vanuit een ander perspectief te voeren. Wij zijn benieuwd naar zijn verfrissende blik op de ontwikkelingen in de bouwsector.

Kennis- en praktijksessies

Tijdens de praktijksessies zullen de softwarepartners van Ketenstandaard in samenwerking met hun klanten hun ervaring met implementatie van onze standaarden delen. 

De ontwikkelingen van de standaarden, de voortgang van projecten en andere relevante onderwerpen worden toegelicht in de zogenaamde kennissessies. Aan de orde komen o.a.:

  • ‘Machine Learning’, een techniek die gebruikt wordt voor het realiseren van kunstmatige intelligentie. Ook op het vlak van product data en het uitwisselen van informatie tussen verschillende partijen biedt dit veel voordeel
  • ‘Onderzoek best practices implementatie SALES standaard voor digitale samenwerking woningcorporaties en onderhoudsbedrijven’
  • De nieuwe ontwikkelingen omtrent NL/SfB
  • Internationale ontwikkelingen op het gebied van standaardisatie en digitalisering in de bouw

Juryleden Bouwwereld Keten Award

Tijdens het Ketenstandaard Congres, zal Bouwwereld, in samenwerking met Ketenstandaard Bouw en Techniek, de eerste Bouwwereld Keten Award uitreiken. De Bouwwereld Keten Award is een nieuwe tweejaarlijkse prijs voor teams uit de bouwketen die door uitmuntende samenwerking een project realiseerden dat een aantoonbare hogere kwaliteit heeft door die samenwerking.

De juryleden van de Bouwwereld Keten Award zijn bekend. Ze stellen zich graag aan u voor op de website van de Bouwwereld Keten Award

  • Peter de Winter – Hoofdredacteur Bouwwereld
  • Wilma Visser – Bestekdeskundige en Partner bij VDNDP
  • Peter Koenders – Directeur Koenders Totaalbouw
  • Fred van der Sluis – Manager portfolio Management
  • Rien Wabeke – Directeur Ketenstandaard Bouw en Techniek

Registratie Ketenstandaard Congres

Wij streven ernaar om medio maart het volledige programma beschikbaar te hebben. U ontvangt van ons de uitnodiging via de mail of via onze socials , waarmee u zich online via de registratiewebsite kunt inschrijven voor de verschillende onderdelen van het programma.

Toegang gratis

Toegang tot het Ketenstandaard Congres is gratis. 

Reserveer donderdag 28 mei alvast in uw agenda!

Meer weten? Neem contact met ons op via congres@ketenstandaard.nl

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?