Pipelife maakt flinke slag met ETIM

24 / 05 / 2023

Greske Barendse, PIM-coördinator en data specialist bij Pipelife, legt uit hoe en waarom ze een flinke slag heeft gemaakt met het opnemen van ETIM kenmerken bij producten.

Greske Barendse is PIM-coördinator en data specialist bij Pipelife, een bedrijf met 3.200 medewerkers dat in 24 landen oplossingen biedt voor water- en energiedistributie. Als het aan Barendse ligt, is het grootste deel van het productassortiment van Pipelife op den duur volgens ETIM geclassificeerd.

Inzicht in data

Sinds september 2022 verdiept Greske Barendse zich in het verwerken van productkenmerken volgens de ETIM classificaties. Barendse: “We wilden op een uniforme manier zoveel mogelijk artikelen van productkenmerken voorzien, zo hebben we meer inzicht in hoe we data delen en de correctheid van deze data. Vanuit klanten merken we ook de behoefte dat we ons assortiment volgens ETIM classificeren. Als producent willen we ons assortiment zo volledig mogelijk zichtbaar maken bij groothandels. ETIM is een goede standaard voor productkenmerken.”

Prioriteit

Barendse studeerde toegepaste wiskunde en heeft het altijd al leuk gevonden om met data bezig te zijn. Haar taak bij Pipelife is met name om te kijken wélke informatie ingevuld moet worden, technici en productmanagers zorgen er dan voor dat de data goed in ETIM komen te staan. Met het elektro-assortiment is inmiddels een flinke slag gemaakt. De volgende prioriteit ligt bij het riolering-assortiment. “Het is nog te vroeg om te zeggen wat het classificeren volgens ETIM ons bedrijf precies oplevert,” zegt Barendse, “maar het voordeel zit ‘m er vooral in dat er minder fouten worden gemaakt bij het delen van informatie, de artikelen zijn voorzien van volledige productkenmerken en dat de informatie altijd up-to-date is.”

Actieve rol

Een belangrijke reden voor Pipelife om rechtstreeks deelnemer te worden bij ETIM Nederland is dat de leverancier een actieve rol wil spelen met ETIM. Barendse: “Als deelnemer kunnen we het supportteam van ETIM Nederland om advies vragen, bijvoorbeeld over hoe we bepaalde velden precies moeten invullen. Soms is het bijvoorbeeld niet duidelijk of de diameter de binnen- of buitenomtrek van het product betreft. Het supportteam geeft daar dan duidelijk antwoord op.”

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?