Optimalisatie van STABU-gebruik via nieuwe webservice

01 / 12 / 2023

Voor gebruikers van STABU is de huidige webservice een belangrijke tool om toegang te krijgen tot de Catalogus in combinatie met de aangeschafte software.

Deze elektronische toegang tot de Catalogus speelt een belangrijke rol in het efficiënt gebruik van STABU binnen diverse projecten.

Samenwerking met softwarehuizen

Er is een duidelijke vraag naar het integreren van verschillende standaarden. Daarom hebben wij, in samenwerking met softwarehuizen, besloten om de webservice, die binnen Ketenstandaard voor andere standaarden wordt gebruikt, ook voor STABU te gaan gebruiken. De huidige deelnemers van STABU zijn reeds bekend met ‘mijn.ketenstandaard.nl’, welke gebruikmaakt van diezelfde webservice.

Gebruiksgemak en toegankelijkheid verbeteren

De toegang tot de nieuwe webservice verloopt via dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord login, wat betekent dat de oude tokens op termijn zullen verdwijnen. Deze wijziging is bedoeld om het gebruiksgemak en de toegankelijkheid te verbeteren.

Voordelen

De nieuwe webservice biedt meerdere voordelen, waaronder de mogelijkheid om de Catalogus met STABU-specificaties te raadplegen en tegelijkertijd toegang tot:

  • PVE-onderleggers;
  • Gebieden/Gebouwen/Ruimte-tabel;
  • NL-SfB;
  • ETIM;
  • Andere toekomstige ontwikkelingen, zoals bouwbegrippen.

Deze uitgebreide toegang zorgt voor een meer geïntegreerde en efficiënte ervaring voor alle STABU-gebruikers.

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?