Omnicol met ETIM-classificatie transparant over producten

09 / 02 / 2022

Het verbeteren van kwaliteit en het vergroten van duurzaamheid delen een belangrijke voorwaarde: inzicht in producteigenschappen. Daarom heeft ook Omnicol het ETIM-convenant ondertekend en deelt digitale productdata via branchestandaarden van Ketenstandaard Bouw en Techniek. Deze gegevens zijn belangrijk en interessant voor de gehele bouwketen van producent via handelaar naar de borger vanwege de Nederlandse Wet Kwaliteitsborging (Wkb) en de maatstaf MilieuPrestatie Gebouwen (MPG).

Een goed digitaal bouwdossier aanleggen van je werk is een stuk makkelijker als je leveranciers hun productgegevens ter beschikking stellen. En als ze dat ook nog eens op een slimme gestandaardiseerde en digitale manier doen. ETIM, de afkorting die staat voor het ETIM Technisch Informatie Model, is hierop het perfecte antwoord.

Gelijke structuur

Dit initiatief van Koninklijke Hibin zorgt ervoor dat aangesloten bedrijven hun producten op gelijke manier beschrijven. Zoals soort, samenstelling, kleur, afmeting en nog veel meer eigenschappen. Dat maakt vergelijken en selecteren beter mogelijk. Bovendien zijn al deze gegevens ook nog eens digitaal in te lezen in allerlei softwareprogramma’s waarmee je wellicht zelf ook werkt. Denk aan ERP-systemen, PIM-systemen, CMS-systemen van webshops, BIM modellen en datapools. Zo heb je in één keer een belangrijk deel van je eigen dossier op orde.

Automatische updates

Natuurlijk heeft Omnicol geen seconde geaarzeld om de classificaties en andere informatie over alle producten op deze manier toegankelijk te maken. Vooral omdat ETIM ervoor zorgt dat de informatie niet alleen de handel bereikt, maar juist de hele keten. Dus ook jou als onderaannemer, werkvoorbereider of tegelzetter. Zo hoef je nooit meer productspecificaties uit ons assortimentsoverzicht, website en andere bronnen over te tikken. Op die manier bespaar je tijd en voorkom je ook fouten en spraakverwarringen, waarvan het oplossen later wellicht een hoop gedoe geeft. Ook mooi aan ETIM is dat eventuele updates van onze kant – denk aan wijzigingen in bestaande producten of toevoeging van nieuwe producten – vanzelf in je systemen worden bijgewerkt. Zo zorgen wij ervoor dat je altijd de meest actuele gegevens bij de hand hebt.

BRON: Omnicol

Delen