Nieuwe adviseur Mark Diepstraten

18 / 03 / 2024

Maak kennis met onze nieuwe adviseur. Per 1 februari 2024 maakt Mark Diepstraten deel uit van het adviseursteam van Ketenstandaard.

Mark is opgeleid als bosbouwer en werkte ruim twintig jaar in de houtindustrie. Bij Ketenstandaard richt Mark zich in eerste instantie op advisering rondom de ETIM Standaard bij bouwmaterialen.

Praktische oplossingen

De kracht van Mark is complexe zaken te vertalen naar praktische oplossingen. Een mooi voorbeeld is de recente vraag van een ETIM-deelnemer over de betekenis van het productkenmerk ‘ontwikkelde breedte’ bij dakgoten. Wat blijkt? Mark: “De ontwikkelde breedte is de breedte van de plaat die overblijft als je een metalen dakgoot helemaal plat zou slaan, dus zonder de vorm waarin hij wordt gebruikt aan een gebouw. Ontwikkelde breedte is een interessant kenmerk voor de fabrikant, maar niet voor de afnemer van dakgoten. We gaan nu vanuit ETIM Nederland een verzoek indienen bij ETIM International om dit kenmerk in de ETIM-classificatie te vervangen door breedte.”

Frisse blik

Om goed bekend te raken met de ETIM Standaard, pakt Mark op dit moment zaken op die door alle drukte zijn blijven liggen. “Ik analyseer die zaken door er met een frisse blik naar te kijken. Samen met mijn collega’s Gabi of Ellen bespreek ik dan mijn voorstel. Het is prettig dat zij jarenlange ervaring hebben met ETIM. Ze geven me allerlei tips om wijzigingen in de ETIM-klassen het beste aan te pakken. Uiteindelijk bepalen we met elkaar of en hoe we een aanvraag voor een wijziging indienen bij ETIM International.”

Mogelijkheden van ETIM

“Ik onderzoek graag hoe dingen het beste werken en ik vind het fascinerend wat er allemaal mogelijk is met de ETIM Standaard. Ik kijk altijd vanuit het perspectief van een bedrijf en stel daarbij de vraag ‘wat heeft een bedrijf eraan?’. Ook vind ik het leuk om technisch ingewikkelde dingen op een duidelijke manier terug te koppelen naar een deelnemer. Deze nieuwe functie is mij dan ook op het lijf geschreven.”

Delen