Nieuw: SALES Standaard Eenhedendriehoektool

16 / 11 / 2018

In het SALES Standaard Artikelbericht kunnen eenheden worden meegegeven om van prijsbasis tot artikeleenheid te komen of om extra informatie ten behoeve van calculatie mee te geven.

In de praktijk blijkt dat het juist invullen van de verhoudingsgetallen niet vanzelfsprekend is. Daarom heeft Ketenstandaard een tool ontwikkeld om de resultaten van de verhoudingsgetallen inzichtelijk te maken.

Het is mogelijk om een artikelregel uit het Artikelbericht in XML-code direct in de tool te plakken, waarna tekstueel wordt weergegeven hoe dit geïnterpreteerd moet worden. Zo wordt direct inzichtelijk of er een fout in staat. Vervolgens kunnen in de tool de verschillende verhoudingsgetallen worden aangepast. Daarnaast wordt een schematisch overzicht gegeven van de ingegeven gegevens met bijbehorende codering. Als de juiste verhoudingsgetallen zijn bepaald, kunnen deze in uw systeem worden ingevoerd zodat een nieuw bestand gemaakt kan worden.

Het gebruik van de eenhedendriehoek wordt verder uitgelegd in de procesbeschrijving van de Databerichten, te vinden bij de downloads. Hierin staan ook de verhoudingen en de bijbehorende formules beschreven.

De tool is alleen te gebruiken door deelnemers van de SALES Standaard. U moet inloggen op de website om de tool te kunnen gebruiken. Heeft u geen inloggegevens? Stuur dan een mail naar info@ketenstandaard.nl of vraag de hoofdcontactpersoon van uw organisatie om een nieuwe gebruiker aan te maken.

Als u nog vragen heeft over de tool, neem dan contact op via info@ketenstandaard.nl of 088-1500800.

Klik hier om naar de tool te gaan.

Delen