Nieuw: De KIS Systematiek

08 / 02 / 2023

Dinsdag 7 februari is op de BouwBeurs 2023 de KIS Systematiek officieel gelanceerd.

Aanbieders hanteren op dit moment allemaal een eigen aanpak voor specificeren om een gebouw te maken dat voldoet aan de gewenste eisen en prestaties. Een beproefde standaardmethode kan alle partijen veel tijdwinst opleveren. Ketenstandaard Bouw en Techniek werkt hieraan, samen met architecten, fabrikanten, leveranciers, aannemers, adviseurs en softwarehuizen.

BIM

Deze nieuwe specificatie methode zal aansluiten op de STABU-systematiek en op andere nationale en internationale standaarden uit de bouw- en technieksector. Met de KIS Systematiek kan een BIM-model, aangevuld met relevante STABU-specificaties en administratieve voorwaarden, het contract vormen dat voldoet aan alle wet- en regelgeving, waaronder de wet Kwaliteitsborging (Wkb). Jeffrey Truijens, informatie & proces specialist bij VDNDP: “Voor ons is deze methode dé manier om kwaliteit te borgen passend bij de opgave.”

Innovaties

Marcel van de Ven, Contract and Risk Manager bij bouwbedrijf Heijmans: “Mijn advies aan opdrachtgevers is dat wanneer je precies weet wat je wilt, om dat exact uit te vragen. Voor al het overige kan je de markt uitdagen met innovaties te komen via deze nieuwe methode.”

Lees hier een uitgebreider artikel en ontdek de voordelen van de KIS Systematiek.

Delen