Netwerkpartners blikken terug op De Keten Draait Door

Onze netwerkpartners 2BA, BIM Loket en DigiGo blikken terug op het event en kijken vooruit naar onze gezamenlijke opgave: de digitalisering van de bouwsector.

 • 06 / 04 / 2021

Gijsbert Boer, Manager Datakwaliteit 2BA

 “Het webinar dat wij organiseerde heeft verschillende vervolgafspraken opgeleverd, daar zijn we erg blij mee. Ik heb veel positieve berichten ontvangen over het congres, ik denk dat deze initiatieven erg belangrijk zijn voor onze sector.  Wij strijden al jaren tegen allerlei losse Excelletjes in de bouw en zetten ons in om door middel van een PIM fabrikanten en groothandels te voorzien van rijke data.  We merken dat het in de markt niet altijd duidelijk is dat wij er zijn om vóór hen de data te valideren, zodat er bijvoorbeeld geen codes worden geblokkeerd. Want als het netto gewicht in het systeem precies hetzelfde is als het bruto gewicht, dan klopt er iets niet. Er is namelijk altijd verpakkingsmateriaal, anders raakt de robot in het magazijn in de problemen en komt het proces stil te liggen. Wij zien Ketenstandaard als strategisch partner en met de input van bijvoorbeeld de fabrikanten kunnen we samen bijdragen aan een steeds hogere datakwaliteit.”


Martijn Carlier, Programmamanager Adoptie, Kennis en Cultuur BIM Loket

Met veel belangstelling kijk ik naar hoe Ketenstandaard de standaarden onder de aandacht weet te brengen, zo ook weer tijdens dit congres. Ik heb zelf ook met plezier deelgenomen aan deze dagen. Het was een goed alternatief nu we elkaar niet fysiek kunnen ontmoeten.  De relaties die Ketenstandaard met de software providers heeft zijn buitengewoon goed en dit is erg belangrijk, zij zijn toch vaak de partijen die de standaarden in de sector onder de aandacht brengen en weten te implementeren. Wij maken ons er vooral hard voor om ook de cultuurkant van deze digitaliseringsslag in de bouwsector niet over het hoofd te zien. Mensen moeten zelf klaar zijn voor deze omslag en daar is vaak meer voor nodig dan alleen het implementeren van software.”


Harry Louwenaar, Communicatieregisseur DigiGo

‘Bernard Wientjes (in zijn rol als trekker van De Bouwagenda) heeft de sector terecht uitgedaagd om met alle partijen in de keten de digitaliseringsopgave aan te pakken. De ideale situatie kan je vergelijken met de manier waarop water door het waterleidingsysteem vloeit. Zo moeten het ook met data: die moet net als water vloeiend door de hele keten kunnen stromen. Om dat voor elkaar te krijgen moeten we vooral aan de slag. De ambities en doelen zijn met de digideal vastgesteld. Nu is het zaak goede afspraken te maken over wie wat doet. Zo’n congres als dit draagt daar ook zeker weer aan bij. Het helpt om elkaar goed te begrijpen en de opgave te doorgronden. De nood is hoog; het is digitaliseren of gedigitaliseerd worden. Wie niet instapt staat straks buiten spel. Gelukkig gebeurt er al heel veel in de sector. Met digiGO maken we zoveel mogelijk gebruik van bestaande digitaliseringsprojecten. Die zijn ontwikkeld om praktische problemen op te lossen of vanuit innovatie. Stuk voor stuk projecten waar energie op zit. En dat is belangrijk: mensen in de sector moeten intrinsiek gemotiveerd zijn om aan verandering te werken. Dan is de kans van slagen het grootst“.

Heeft u vragen?
Wij helpen u graag!

Bel mij terug

  Word ook deelnemer

  Aanmelden

  Word lid van onze community

  Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Installatie

  Ga naar LinkedIn