Nederlandse vertaling ETIM alleen nog beschikbaar voor deelnemers

20 / 09 / 2022

Op 1 november 2022 is er een nieuwe release van de ETIM-classificatie (ETIM 9.0). Vanaf die datum is de Nederlandse vertaling alleen beschikbaar voor ETIM-deelnemers. Dit geldt ook voor gebruikers van ETIM Dynamisch.

Het gebruik van ETIM neemt steeds verder toe, ook in Nederland. ETIM International stelt de ETIM- classificatie beschikbaar. De Nederlandse vertaling wordt beheerd en onderhouden door Ketenstandaard Bouw en Techniek.

Het actueel houden van de ETIM-classificatie vergt flinke investeringen. De inkomsten bleven de afgelopen jaren sterk achter bij de kosten omdat het aantal deelnemende fabrikanten en groothandels niet evenredig groeide met de toename van het gebruik. Een werkgroep van vertegenwoordigers van fabrikanten, groothandels en installateurs heeft een advies uitgebracht aan het bestuur dat integraal is overgenomen. Een belangrijk onderdeel van het advies is om de Nederlandse vertaling, in navolging van verschillende andere landen, alleen beschikbaar te stellen aan ETIM-deelnemers. Dit betekent dat alle fabrikanten en groothandels die producten voorzien van de ETIM-classificatie op de Nederlandse markt brengen ook ETIM-deelnemer moeten zijn. Softwarepartners of datapools kunnen de Nederlandse vertaling niet langer beschikbaar stellen aan klanten die geen ETIM-deelnemer zijn.

Op 1 november 2022 is er een nieuwe release van de ETIM-classificatie (ETIM 9.0). Vanaf die datum is de Nederlandse vertaling alleen beschikbaar voor ETIM-deelnemers. Dit geldt ook voor gebruikers van ETIM Dynamisch. 

Informatieve bijeenkomst

Op donderdag 20 oktober 2022 organiseren we een informatiesessie voor bedrijven die nog geen ETIM-deelnemer zijn. We verwelkomen geïnteresseerden deze dag graag op ons kantoor in Ede. Met praktijkvoorbeelden laten we zien hoe deelnemers ETIM kunnen gebruiken en hoe ze de Nederlandse vertaling via de ETIM API kunnen ontsluiten.

Tijdens de bijeenkomst krijgen deelnemers ook een toelichting op nieuwe ontwikkelingen zoals ETIM MC.

Klanten en leveranciers

Bent u implementatiepartner bij Ketenstandaard en hebt u fabrikanten als klant die nog geen ETIM deelnemer zijn? Informeer deze fabrikanten dan over deze wijziging en de informatiesessie. Bent u groothandel en is uw leverancier nog geen ETIM deelnemer? Stimuleer deze leveranciers zich aan te melden voor de informatiesessie. U kunt uw relaties ook informeren via deze leaflet.

Alleen als alle ETIM gebruikers ook deelnemer worden, kan de contributie beperkt blijven. Zo kan iedereen profiteren van de voordelen van ETIM tegen relatief lage kosten.


Meer weten? Neem contact op met één van onze relatiemanagers:

Rob Noordberger r.noordberger@ketenstandaard.nl 
of Mario Renes,m.renes@ketenstandaard.nl of via 088 1500800

Delen