Migreren via ETIM UP? Eerst mappen!

07 / 07 / 2020

Kent u ETIM UP nog? De tool die gelanceerd werd kort na de lancering van ETIM 7.0.?

Migreren van ETIM geclassificeerde data was nog nooit zo makkelijk. Want sinds die tijd mappen wij bij iedere versie wijziging van een klasse de wijzigingen. Gaat een klasse over in een nieuwe klasse, dan leggen wij een automatische mapping vast tussen de datasets van die klassen. Wordt een kenmerk gewijzigd, dan mappen we dat. Ook als er bijvoorbeeld een nieuwe kleur toegevoegd wordt als keuzemogelijkheid.

Het is net als strijken, je denkt klaar te zijn, maar iedere keer stapelt het zich weer op.

Wat levert het op? 

Je kunt je geclassificeerde data automatisch laten upgraden naar de laatste versie. Dit kan via uw PIM systeem wat verbinding maakt met de API, of u kunt uw eigen data exporteren, door de ETIM UP wasstraat halen en weer inlezen. In dat laatste geval kunnen ook de mappings worden afgehandeld, waarbij interactief met de gebruiker wordt overlegd wat de standaard keuze moet zijn zodra een mapping niet automatisch kan worden afgehandeld.

[ een kijkje onder de motorkap van ETIM UP ]

Versiebeheer

ETIM UP kan ook heel goed gebruikt worden in het geval van ETIM Dynamisch versiebeheer. Zolang duidelijk is wanneer de laatste datum is wanneer een bestand is bijgewerkt, kun je je data automatisch migreren naar de ETIM versie van gisteren. De komende tijd zullen we meer aandacht schenken aan deze relatief onbekende tool, die naar onze mening meer krediet verdient. Tenzij natuurlijk je het als databeheerder leuk vindt om data te kloppen.

Delen