Methodiek van oplossingsvrij uitvragen

29 / 11 / 2022

Het gaat altijd om het vervullen van de eisen van de vragende partij en daarbij de juiste kwaliteit te leveren.

Of je nu een UAV-STABU2 bestek schrijft of dat je de prestaties specificeert aan de hand van gestelde eisen waarmee later een uitgebreidere technische specificatie wordt samengesteld, uiteindelijk is elke specificatie bedoeld om een gebouw te (laten) bouwen. Met of zonder BIM model; specificeren doe je altijd.

Het is onze ervaring dat niet alleen de ontwerpende, maar juist ook de uitvoerende bouw die actief is met bouwen en onderhouden van gebouwen, meer en meer het belang van de STABU-specificaties gaat inzien.

Het is precies om die reden dat wij zijn gestart met de ontwikkeling van de systematiek Oplossingsvrij Uitvragen. Het gaat immers altijd om het vervullen van de eisen van de vragende partij en daarbij de juiste kwaliteit te leveren. Daar gaat het overigens ook om bij de Wkb.

De informatie gaat stromen, vanaf het begin (ontwerp) t/m het einde (re-montage). Met alle verbindingen die er nu zijn en nog moeten worden ontwikkeld, heeft de praktijk al een verbinding tussen ontwerp en STABU-specificaties aangetoond. Er vanuit gaande dat specificaties niet via een pdf worden gedeeld met de aannemer, levert dat ook daar bruikbare specificaties (STABU-ETIM) op voor haar bestel- en projectmanagementproces. Kortom, de wereld met en rond STABU-specificaties wordt steeds dynamischer.

Delen