Meten is weten: ETIM, DICO, STABU en FPS in de praktijk

07 / 12 / 2023

Graag informeren we u over de resultaten van een onderzoek naar het gebruik van ETIM, DICO, STABU en Fabrikantgebonden Product Specificaties (FPS).

Dit onderzoek, waaraan 250 deelnemers van Ketenstandaard hebben meegewerkt, biedt waardevolle inzichten in de praktische toepassing van deze standaarden.

Efficiëntere communicatie

De belangrijkste reden voor het gebruik van de ETIM Standaard blijkt efficiëntere communicatie met klanten en leveranciers en betere datakwaliteit en efficiency.

Uitwisselen productgegevens

Productgegevens worden op diverse manieren uitgewisseld, waaronder het downloaden van een centrale productdatabase, gebruik van de DICO Standaard, of systeem-naar-systeem overdracht. ETIM wordt breed toegepast door fabrikanten, groothandels, installateurs en bouwbedrijven voor het classificeren van producten en het vastleggen van technische kenmerken.

Uitdagingen

Hoewel ETIM tijdsbesparing en efficiëntie biedt, ervaren deelnemers met een beperkt productaanbod minder voordelen. Er zijn ook uitdagingen zoals het intern verantwoorden van de deelnemersbijdrage en een behoefte aan meer uitleg over specifieke onderdelen van ETIM.

Volledige rapport

Voor een diepgaander inzicht in deze bevindingen, nodigen we u uit het volledige rapport te lezen. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit onderzoek? Neem dan gerust contact op met Anneke van Haegenbergh via a.v.haegenbergh@ketenstandaard.nl.

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?