Meten is weten: DICO, ETIM, STABU en FPS in de praktijk

14 / 12 / 2023

Graag informeren we u over de resultaten van een onderzoek naar het gebruik van DICO, ETIM, STABU en Fabrikantgebonden Product Specificaties (FPS).


Dit onderzoek, waaraan 250 deelnemers van Ketenstandaard hebben meegewerkt, biedt waardevolle inzichten in de praktische toepassing van deze standaarden.

De initiële bevindingen zijn veelbelovend: organisaties zetten de DICO Standaard succesvol in om hun digitale communicatie te versterken en de digitalisering in hun processen te bevorderen. Dit heeft niet alleen geleid tot een verhoging van de datakwaliteit maar ook tot een aanzienlijke vermindering van de faalkosten.

Data-uitwisseling

Facturen en orders voeren de boventoon in de data-uitwisseling met de inzet van meer dan 5.000 DICO-berichten per jaar door de meeste bedrijven. Deze toepassing van DICO resulteert voor bedrijven in een substantiële tijdsbesparing, een niet te onderschatten voordeel in de hedendaagse markt.

Uitdagingen

Vooruitkijkend liggen er uitdagingen in het verschiet, met name bij het vereenvoudigen van het implementatieproces van DICO via softwareleveranciers. Deelnemers maken nu vaak nog gebruik van diverse systemen voor het uitwisselen van data. Er ligt een kans voor aanzienlijke efficiencywinst als iedereen in de sector de DICO Standaard zou gebruiken..

Volledige rapport

Voor een diepgaander inzicht in deze bevindingen, nodigen we u uit het volledige rapport te lezen. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit onderzoek? Neem dan gerust contact op met Anneke van Haegenbergh via a.v.haegenbergh@ketenstandaard.nl.

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?