Local Features: Vraag en Antwoord

05 / 10 / 2021

Sinds de release van ETIM 8.0 is het ook mogelijk om land specifieke kenmerken als ETIM kenmerk op te nemen in een klasse ofwel local feature genaamd.

Sinds de release van ETIM 8.0 is het ook mogelijk om land specifieke kenmerken als ETIM kenmerk op te nemen in een klasse ofwel local feature genaamd.

Hierover krijgen wij met enige regelmaat vragen. Deze hebben wij opgesplitst in 3 onderwerpen die we hieronder graag toelichten:

Worden local features meegenomen in ETIM UP?

Het antwoord is JA. ETIM UP is een tool waarmee gegevens makkelijk van een oude naar een nieuwere versie van ETIM kunnen worden omgezet. Deze is nu ook beschikbaar voor het automatisch bijwerken van uw data naar ETIM 8.0. Het heeft een nieuwe lay-out en uitstraling gekregen. Wilt u gebruik maken van de tool?

Nog geen log-in? Dat kan eenvoudig via de knop “nieuw account aanmaken” te klikken. Als u na het aanmelden een bericht stuurt naar etim@ketenstandaard.nl, dan kunnen wij u de juiste rechten geven.
Note: Graag uw e-mailadres als gebruiksnaam gebruiken.


Zitten local features al in de ETIM dynamische downloads?

Het antwoord is JA. Gebruik deze link om te lezen hoe u ETIM dynamisch in uw database kan importeren.


Kan ik local standard features exporteren met DICO?

JA dat kan in het allerlaatste DICO productdata bericht SALES 005.1. De oudere DICO berichten zijn niet compatible om local features ermee te versturen en geeft een conflict. De oude validatieregel  EF[I0-9][0-9]{5} gaf aan dat een feature moest beginnen met EF of EFI en dan resp. 6 of 5 cijfers. De nieuwe Local Features hebben een ander format, namelijk EF + 2-cijferige landcode + 4 cijfers. Deze passen dus niet binnen het huidige format. De nieuwe expressie ziet er als volgt uit: EF[0-9]{6}|EFI[0-9]{5}|EF[A-Z]{2}[0-9]{4}
Dit conflict is opgelost in het DICO Productdatabericht SALES005.1. De wijziging is backwards compatible en zorgt ervoor dat de aansluiting met ETIM behouden blijft. Wil je hier meer over weten over dit onderwerp, neem dan contact op met dico@ketenstandaard.nl

Note: Local standard features kunnen ook worden overgedragen via de laatste versie van BMEcat 2005, ETIM guideline 5.0.

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?