Koerswijziging

29 / 09 / 2020

De werkwijze waarop externe documenten van toepassing kunnen worden verklaard binnen de algemene specificaties, in plaats van hiervoor separate specificaties in te richten, betekent een volgende belangrijke koerswijziging in de besteksystematiek.

Dit is mogelijk geworden met de online-database, omdat de specificaties niet meer zijn beperkt qua omvang. Als het goed is, heeft u dan ook gemerkt dat in het afgelopen jaar de huidige specificaties flink zijn gegroeid qua aantal en inhoud.

Keuzemodule

Hierdoor wordt het enerzijds eenvoudiger om (zelfs achteraf) verschillende keuzes te maken binnen één specificatie. Anderzijds wordt het voor u lastiger om een weg te vinden tussen de groeiende hoeveelheid kenmerken en specificaties. De logische volgende stap is dan ook het ontwikkelen van een keuzemodule waarbij bestekdelen, specificaties en zelfs kenmerken bij elkaar worden gebonden ten behoeve van bijvoorbeeld verificatie aan een model. Wij horen graag van u hoe u hier in staat. Reageren kan via info@stabu.nl

Delen