Ketenstandaard aanwezig bij jaarcongres NL Ingenieurs

01 / 12 / 2023

Begin november was onze relatiemanager Gert Koutstaal aanwezig bij het jaarcongres NLIngenieurs.

Voorzitter Carla Moonen benadrukte het belang van ingenieurs bij het vinden van oplossingen voor complexe problemen. Een proces waarin de standaarden van Ketenstandaard een cruciale rol kunnen spelen.

Digitale ketensamenwerking

Tijdens een workshop die onder leiding stond van Otto Schepers (Witteveen+Bos), werd de nadruk gelegd op de samenwerking van NLIngenieurs met digiGO. De groepsdiscussies resulteerden in het idee van ‘bewerkbare data (durven) delen’. Ketenstandaard spreekt met de KIS Systematiek dezelfde taal. Wij verwoorden het als ‘data delen en informatie laten stromen’.

Data delen

Data delen en het interpreteren hiervan stond ook centraal tijdens een casus over het onderhouden van portalen met camera’s langs snelwegen. Deelnemers waren verdeeld in groepen van aannemers, data-analisten en politici, en discussieerden over budgettaire en vandalisme-gerelateerde uitdagingen.

Als Ketenstandaard willen we graag samen met de NLIngenieurs deze complexe uitdagingen efficiënter aanpakken door data te delen en samen te werken aan oplossingen.

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?