Interview met Alan Fisher ETIM International

05 / 10 / 2021

"Ik dacht al 20 jaar hoe kan ik nu simpeler en sneller een catalogus maken. Door het gebruik van ETIM en de juiste PIM systeem, los je al je problemen op."

Naarmate ETIM International de afgelopen jaren gestaag groeide, nam ook de werkdruk van haar toegewijde team toe. Zo zeer dat het bestuur en Technisch Directeur Marc Habets besloten om versterking te zoeken.

Die vonden ze in Alan Fisher. De nieuwe Standardisation Support Manager, die nauw gaat samen werken met Marc Habets. Wij, ETIM Nederland, hadden de eer om hem te interviewen.

Welkom bij ETIM Alan!

Waar woon je?

Ik woon in Newport Pagnell, in de buurt van Milton Keynes in het Verenigd Koninkrijk. Het is de thuisbasis van de oudste nog werkende ijzeren brug in het Verenigd Koninkrijk en oorspronkelijk de exclusieve sportwagenfabrikant Aston Martin.

Ik ontmoette mijn vrouw, Karen, zo’n 30 jaar geleden en we hebben 3 kinderen: Katie (22), Abbie (21) en William (11). Katie wordt in oktober een gediplomeerde verloskundige, Abbie zit in haar 3e jaar aan Sheffield University en studeert Biochemie en William (Billy) houdt van zijn Xbox.

Waar heb je hiervoor gewerkt?

Mijn carrière begon met een 4-jarige stage bij een gerenommeerde, hoogwaardige armatuurfabrikant genaamd Holophane Ltd. Ik heb 11 jaar bij hen doorgebracht om door te groeien tot manager in hun door Nemko goedgekeurde elektrotechnische laboratorium en door de BSi goedgekeurde goniofotometer.

De volgende onderneming was in Control & Automation. Ik ondersteunde zowel voor- als naverkoop van Rockwell Automation-producten bij hun grootste distributeur in het VK, Routeco. Wat later een ​​Sonepar-bedrijf is geworden. In het algemeen ondersteunde ik alle producten in deze sector, van terminals tot programmeerbare logische controllers en software. Dat laatste is mijn sterkste kant.

Wanneer ben je met ETIM in aanraking gekomen?

Na de overname van Sonepar in 2014 duurde het niet lang voordat ik leiding gaf aan een “Productinformatieteam”, samen met mijn nieuwe collega’s bij “Sonepar PIM Solutions” in Hannover. Omdat Rockwell een Amerikaanse organisatie was, volgde daaruit dat ETIM-gegevens niet beschikbaar waren. Er was dus de eerste taak voor het team, het strategisch toevoegen van producten aan klassen en het invullen van kenmerken en waarden.

Wat is je eerste indruk van ETIM?

Ik voel me als een vis in het water. ETIM is voor mij gewoon de juiste plek vanaf mijn geboorte. Vanaf klein kind was ik al bezig met het sorteren van mijn blokken waar ik van alles mee heb gebouwd.

Dus ETIM is niet nieuw voor je?

Zeker niet, ik hoop dat je zult zien dat mijn achtergrond me in een sterke positie plaatst om samen met jullie te werken aan het handhaven van onze wereld leidende classificatiestandaard voor technische producten.

Waar liep jij tegen aan voordat je ETIM kende? Of wel wat wil je met jouw kennis en voordelen van ETIM overbrengen?

Ik dacht al 20 jaar hoe kan ik nu simpeler en sneller een catalogus maken. Door het gebruik van ETIM en de juiste PIM systeem, los je al je problemen op.

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?