Inspirerende Fabrikantendag

24 / 05 / 2019
Foto Jan fabrikantendag

Op donderdag 23 mei vond het jaarlijkse STABU Fabrikanten Event plaats. Ruim 70 fabrikanten hadden zich aangemeld voor de inspiratie- en netwerkbijeenkomst in de Reehorst in Ede.

Na een korte introductie van Projectmanager en dagvoorzitter Kyra Blankenstein, nam STABU directeur Jan Al, het woord. Jan was blij te zien dat zoveel fabrikanten naar Ede waren gekomen. Samen met de aanwezigen blikte hij kort terug op het verleden, de tegenslagen en de leermomenten van STABU. Maar zijn boodschap was vooral gericht op de toekomst:  Data, digitalisering en innovatie zijn dé belangrijkste ontwikkelingen in de bouw en STABU is er klaar voor. In haar vertrouwde rol, maar met nieuwe waarden waarin de juiste aansluiting op de markt centraal staat. Daarin opereert STABU niet alleen, maar werkt zij samen met fabrikanten, gebruikers, systeemhuizen en de nieuwe partner Ketenstandaard. Een eerste succes in deze nieuwe ingeslagen weg is een update van STABU2 die 28 juni gelanceerd zal worden.

Bestek versus BIM

De tweede spreker was Stefan Katier,  eigenaar van advies-en ingenieursbureau KABU. Stefan nam de toehoorders mee in de wereld van fabrikantendata en het belang van productdata voor de volgende schakel in de keten. Hij daagde de aanwezigen uit te reageren op soms pitte stellingen over bestekken versus BIM.

FPS-en

Na een korte pauze werd er door STABU deskundigen Radboud Baayen en Barend van Laar in gegaan op het belang van correcte en complete data en de ins en outs van FPS-en. Verder was er tijdens dit stuk van de presentatie veel aandacht voor de toekomstige ontwikkelingen waar STABU momenteel mee bezig is.

Concept denken

Tot slot nam Boudewijn Goedhart, Bouwkennis directeur, marketing specialist en inspirator het podium. Boudewijn schetste een toekomstbeeld waarin de tevredenheid van de klant en (big) data centraal staan. Concepten verkopen wordt steeds belangrijker en de traditionele rollen binnen de bouwsector zullen veranderen.

De ochtend werd afgesloten met een lekkere netwerk lunch én de belofte van STABU dat we blijven luisteren!

BEKIJK HIER HET VIDEOVERSLAG!

Video Fabrikantendag

Delen