GLN-Tool voor Ketenstandaard Deelnemers

Ketenstandaard beheert, namens GS1, alle GLN codes voor de Nederlandse Bouw en Techniek sector. En sinds kort hebben wij deze nummers verzameld in een tool. Deze GLN-Tool maakt het nu mogelijk op te zoeken welke GLN bij welke partij of locatie hoort.

 • 06 / 07 / 2021

In de DICO standaardberichten worden adressen uniek geïdentificeerd door het Global Location Number (GLN). De GLN is een wereldwijd uniek nummer. Ketenstandaard is in de bouw en technieksector in Nederland de intermediair voor het verkrijgen van een GLN.

Voordeel

Het grote voordeel van de GLN is dat u eenmaal alle relevante NAW-gegevens van uw bedrijf of vestigingen verstrekt aan de leveranciers en/of afnemers waarmee u de DICO standaardberichten wilt uitwisselen en dat daarna in alle elektronische berichten kan worden volstaan met de GLN. Dat is niet alleen efficiënt, maar voorkomt ook fouten.

GLN-Tool

Ketenstandaard beheert, namens GS1, alle GLN codes voor de Nederlandse Bouw en Techniek sector. En sinds kort hebben wij deze nummers verzameld in een tool. Deze GLN-Tool maakt het nu mogelijk op te zoeken welke GLN bij welke partij of locatie hoort.

Ontbrekende GLN

Als uw zoekopdracht geen resultaat oplevert, dan betekent dat niet meteen dat het nummer niet bestaat, maar wel dat het in ieder geval niet bekend is bij ons. De betreffende partij of GLN is dan waarschijnlijk nog geen deelnemer bij Ketenstandaard. Bent u wel deelnemer en kunt u niet al uw GLN’s in de tool terugvinden en maakt u wel gebruik van één of meerdere GLN’s,  geef het dan alstublieft aan ons door, dan kunnen we de tool zo volledig mogelijk maken.  

Eigen beheer

In de toekomst zal deze tool nog verder gefinetuned worden, zodat deelnemers van Ketenstandaard zelf hun GLN’s kunnen beheren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan adreswijzigingen. Een andere feature die nog toegevoegd gaat worden is een API koppeling. Zodat bijvoorbeeld een GLN middels een request en response call opgevraagd kan worden.

Heeft u vragen?
Wij helpen u graag!

Bel mij terug

  Word ook deelnemer

  Aanmelden

  Word lid van onze community

  Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Installatie

  Ga naar LinkedIn