Glas bestellen met DICO

29 / 03 / 2024

Binnenkort wordt een nieuwe DICO-extensie beschikbaar gesteld, specifiek gericht op het bestellen van glas.

Het doel is om een standaard DICO-bericht te creëren dat het bestellen van glas faciliteert. Voorheen was dit, vanwege de vele variabelen, niet haalbaar.

Foutgevoelig bestelproces

Onderzoek toonde aan dat het bestelproces vaak fouten bevatte. Wanneer een bestelling als PDF naar de leverancier werd gestuurd, moest deze de bestelling handmatig invoeren in zijn systeem, wat kon resulteren in verkeerde artikelen en afmetingsfouten. Vervolgens stuurde de leverancier een orderbevestiging terug naar de klant, welke opnieuw gecontroleerd moest worden.

Met DICO profiteren glasgroothandels, glaszetters, en glasfabrikanten; kortom, de hele keten heeft baat bij deze ontwikkeling!

Vorm, locatie en structuur

Met DICO worden deze fouten nu vermeden: het juiste artikel wordt besteld zonder dat de klant de orderbevestiging hoeft te controleren, wat aanzienlijke tijdwinst oplevert voor beide partijen. We hebben de bestaande berichten aangepast, zodat nu ook glasgroothandels, glaszetters en fabrikanten glas kunnen bestellen via DICO. Dit standaardbericht is zodanig ontwikkeld dat het rekening houdt met de diverse variabelen van glas, waaronder vorm, ruimtelijke locatie en de structuur voor ventilatieroosters

Delen