EZ-Pim, een unieke aansluiting op meerdere databronnen

10 / 07 / 2023

Ron van den Bosch, directeur van EZ-base, licht het nieuwe EZ-Pim toe.

EZ-Pim is een nieuwe oplossing voor bedrijven in de ijzerwaren-, gereedschappen- en verfbranche. Leveranciers kunnen er productinformatie mee classificeren en communiceren* naar standaarden als GS1, ETIM, DICO, EZ-base. Vakhandels kunnen met EZ-Pim het eigen assortiment beter beheren; door productinformatie aan te vullen, aan te passen en te uniformeren. Ook kunnen ze assortimenten toevoegen en eigen classificaties aanmaken voor bijvoorbeeld een webshop.

Uniek

Het idee voor EZ-Pim ontstond ruim vier jaar geleden, vertelt Ron van den Bosch, directeur van EZ-base, dé datapool voor de ijzerwaren-, gereedschappen- en verfbranche: “We merkten dat het ontbrak aan een PIM waarin branche-specifieke complexiteiten opgelost waren. Daarom hebben we samen met Intermix dit nieuwe EZ-Pim ontwikkeld. Uniek is dat meerdere bronnen, zoals  ERP en datapools, aangesloten kunnen worden op EZ-Pim. Productinformatie en classificatiestandaarden worden continu vernieuwd door de bron. Zo kan binnen EZ-Pim informatie aangepast worden, terwijl de koppeling naar de originele bron parallel behouden blijft en steeds in de achtergrond vernieuwd wordt.”

PIM voor álle bedrijven

Een klein percentage van de bedrijven in de branche beschikt op dit moment over een PIM systeem. In de toekomst zullen álle bedrijven in de bouw en technieksector een PIM-systeem nodig hebben om de uitgebreide productinformatie van handelsrelaties te beheren. Van den Bosch: “Wij willen niet meer langer wachten totdat elk bedrijf een PIM heeft aangeschaft. Met dit initiatief willen we bedrijven in onze branche ondersteunen bij het efficiënt en foutloos beheren en uitwisselen van productinformatie via EZ-base of andere platformen. Door de massale omarming binnen de branche wordt EZ-Pim tegen een aantrekkelijk tarief aangeboden en zijn de eerste 75 inmiddels geïmplementeerd.”

*Productinformatie classificeren en communiceren

Producten in de bouw- en technieksector kunnen worden geclassificeerd met ETIM, EZ-base classificatie en/of de GPC-classificatie van GS1. Als een fabrikant een classificatie toekent aan zijn producten in EZ-Pim heeft hij één bron van waaruit hij zijn data kan exporteren. Afhankelijk van de doelgroep kan de fabrikant met EZ-Pim de data exporteren naar  EZ-base (ijzerwarenhandel), GS1 Data Source (DHZ), 2BA (installatiesector) of rechtsreeks naar een groothandel. EZ-Pim ondersteunt ook alle veel voorkomende communicatiestandaarden, denk aan DICO voor de bouw- en technieksector en de GS1-standaard voor DHZ.

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?