ETIM Speerpunten 2022

07 / 12 / 2021

In november heeft de ETIM Beheercommissie het ETIM jaarplan voor 2022 vastgesteld.

De belangrijkste speerpunten voor het volgende jaar zijn: 

Structurele verbeteringen ETIM MC

Zo hebben we standaardisatie richtlijnen van ETIM MC in het Nederlands en het Engels opgesteld en werken we actief met ETIM International samen aan het isoleren van aansluitingen in zogenaamde Connection Type Classes. Hierdoor wordt het beheer, implementatie en bruikbaarheid voor CAD systemen nog eenvoudiger. Overigens zijn we steeds met alle stakeholders in Nederland in gesprek om deze wijzigingen goed te begeleiden, zodat reeds gedane investeringen geen schade ondervinden van deze koerswijziging. Daarnaast willen wij de aantal klassen laten groeien.

Ontwikkelingen Combined classes;

Van ETIM geclassificeerde producten kun je van alles maken. Veel producten worden verder verwerkt tot modulaire assemblages, die zich op hun beurt weer lastig laten classificeren. Met name in de bouw, in paneelbouw of voor assemblage-producten in de installatiewereld zien wij een groot potentieel voor deze nieuwe standaard. Wordt dit gezien als een belemmering voor de acceptatie van ETIM en potentieel voor deze nieuwe standaard.

Met het toevoegen van koppelingen naar andere standaarden is het nu ook mogelijk  om ETIM klassen aan allerlei andere digitale standaarden te koppelen.

Pilot projecten

Omdat het nut van deze standaard zich het beste laat vertellen in de vorm van echte user story’s is besloten om met een 5-tal pilot projecten te starten. Idealiter is het zaak om per pilot een probleem op te lossen met deze nieuwe standaard en dit aan te tonen met een prototype van een stuk software. Dit project zal eind 2021 starten en lopen tot Q1-2 in 2022.

Beheer ETIM productclassificatie

Naast het werken aan nieuwe dingen, wordt ook een groot belang gehecht aan de dagelijkse beheertaken rondom ETIM productclassificatie. Niet alleen de uitrol in de bouw, maar ook het vlot en adequaat afhandelen van alledaagse aanvragen uit andere sectoren dient voldoende aandacht te krijgen.


Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?