ETIM MC in een nieuw jasje

21 / 02 / 2023

ETIM International heeft in 2022 de Modeling Management Tool (MMT) ontwikkeld, een nieuwe database voor modelklassen.

Voordelen MMT

Voorheen waren MC modelklassen ondergebracht in CMT (Classification Management Tool). CMT was speciaal ontwikkeld voor het gebruik van EC-productklassen. Dat maakte CMT minder geschikt voor het gebruik van MC. Versiebeheer en productaansluitingen waren lastig te beheren, vooral na het besluit om productaansluitingen van het MC model als aparte Connection Types op te zetten. De behoefte aan een nieuwe database was dan ook groot. Met MMT is er een stabiele en internationale database gekomen, die duidelijk is in gebruik en eenvoudig in onderhoud.

Inloggen

In tegenstelling tot CMT is MMT alleen via een login te benaderen. De login is dezelfde als die u gebruikt voor CMT Viewer. Activeren kan voor ETIM Nederland deelnemers via Mijn Ketenstandaard.
Ervaart u problemen bij het inloggen? Laat het ons weten via ETIM@ketenstandaard.nl

Beschikbaarheid CMT

We begrijpen dat dit een grote verandering voor u betekent, ook omdat u net gewend was aan de MC klassen in CMT. Om u van dienst te zijn, stellen we de MC klassen nog tot juli 2023 beschikbaar in CMT. De MC klassen worden niet meer aangepast en na juli 2023 verdwijnen ze uit CMT.

API

API maakt het mogelijk u van de juiste data te voorzien. API wordt steeds belangrijker, zowel bij het gebruik van CMT als MMT. Bij de ontwikkeling van MMT is daarom de keuze gemaakt voorlopig geen nieuwe opzet te maken van XML-berichten via DICO of BMEcat.

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?