ETIM MC activiteiten

24 / 09 / 2020

Ondersteunen livegang van het UOB

Ondersteunen livegang van het UOB 

Voor het UOB wordt achter de schermen hard  gewerkt aan de verfijning van de ETIM MC standaard. Zo is Jeroen van der Holst, manager ETIM, als voorzitter van de ETIM MC International User Group belast met het documenteren van de standaard en het internationaal begeleiden van landen die mee willen ontwikkelen aan deze nieuwe standaard. 

2BA

Daarnaast worden honderden tekeningen geschikt gemaakt voor gebruik in een online viewer die door 2BA wordt ontwikkeld voor het openUOB. Zij werken ook aan een online 3D viewer om data van fabrikanten te testen. Zo worden alle MC klassen een keer doorgenomen en waar nodig worden aanpassingen die door de bouwers van het UOB worden voorgesteld overwogen. 

Uitbreiden content

Maar daarmee is het nog niet klaar. Om van het open UOB een succes te maken is het belangrijk ook na te denken over uitbreiding van de content, en daarvoor zijn nieuwe MC klassen nodig. Samen met een aantal externe partijen en fabrikanten van onder meer ventilatiesystemen, pompen en veiligheidsventielen worden de eerste activiteiten ontplooid om straks nieuwe ETIM MC klassen aan te kunnen bieden die aan het open UOB kunnen worden toegevoegd. 

Nieuwsgierig naar het open UOB? Meld je aan voor één van de online events! 

Bent u nieuwsgierig over de werking van het UOB, of wilt u weten wat u als fabrikant met uw data op het open UOB platform allemaal kan betekenen voor de BIM modelleurs van installateurs en aannemers? Het open UOB platform organiseert een aantal online events waar u alles te weten kunt komen!  https://www.openuob.nl/agenda/ 

Delen

Volg ons op LinkedIn

Word lid van onze groeiende community voor bedrijven in de Bouw en Techniek.

Benieuwd wie wij zijn, waar we werken, wat we doen en wie onze deelnemers en partners zijn?